ANASAYFA TARİFLER ÇİKOLATALI TATLI TARİFLERİ ÇİKOLATALI KOLAY KRUVASAN

Çikolatalı Kolay Kruvasan

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Çikolatalı Kolay Kruvasan Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 6 milföy hamuru
  • 3 tatlı kaşığı çikolatalı fındık kreması

Üzeri için

  • 3 yemek kaşığı file badem
  • 1 yumurta sarısı
  • Pudra şeker

Çikolatalı Kolay Kruvasan Nasıl Yapılır?

Milföy hamurlarını 15 dakika oda ısısında bekletin. Unladığınız mutfak tezgahında merdane ile hafif inceltin ve kenarlardan 1 cm boşluk bırakarak üzerlerine çikolatalı fındık kreması yayın. Sivri köşesinden başlayarak rulo şeklinde sarın ve kenarlarını içe doğru kıvırarak ay şekli verin. Hazırladığınız kruvasanları kat yeri altta kalacak şekilde yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp file badem serpiştirin ve 190 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıpdinlenmeye bırakın. 10 dakika dinlendikten sonra üzerine pudra şeker serpiştirerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!