ANASAYFA TARİFLER ÇİKOLATALI TATLI TARİFLERİ BALLI PROFİTEROL

Ballı Profiterol

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ballı Profiterol Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 250 ml su
  • 175 gr un
  • 110 gr tereyağı
  • 4 yumurta
  • 5 gr tuz
  • Bal

Muhallebisi için

  • 2.5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1.5 çay bardağı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya

Ballı Profiterol Nasıl Yapılır?

Muhallebi için gerekli olan tüm malzemeyi derin bir kaba alın ve çırpın. Karışımı tencereye aktararak ocakta pişirin ve soğumaya bırakın. Hamur için su ve tereyağını bir tencereye alın. Yağ eriyip hafif kaynamaya başlayınca ocaktan alıp unu ekleyin ve iyice yedirene kadar yaklaşık 5 dakika karıştırın. Tekrar ocağa alarak kokusu çıkana kadar kavurun ve ocağı kapatın. Ilındıktan sonra yumurtaları tek tek yedirerek kırın. Sıkma torbasına alarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak sıkın. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Soğuyan muhallebiyi hamur toplarının içine doldurup üzerine bal dökün. Servis yapın.

Dünyanın en sevilen tatlılarından biri haline gelen klasik profiterol tarifine göz atmayı unutmayın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!