ANASAYFA TARİFLER SİZDEN SEBZE YEMEĞİ TARİFLERİ ZEYTİNYAĞLI KABAK

Zeytinyağlı Kabak

Zeytinyağlı Kabak

Diyette olanların sofralarına, hafif beslenmeye özen gösterenlerin tabaklarına, sebzeleri mevsiminde değerlendirmeyi sevenlerin mutfaklarına çok yakışacak...

Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

6 Tarif       6 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Zeytinyağlı Kabak Tarifi İçin malzemeler

  • 3 adet kabak
  • 2 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 1 avuç maydanoz
  • 1 avuç dereotu
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, Karabiber, Kekik

Zeytinyağlı Kabak Nasıl Yapılır?

  • Kabakları 2’ye bölüp 3’e yada 4’e bölelim (isterseniz yine 3’e yada 4’e yuvarlak şekilde kesip öylede koyabilirsiniz). Domatesleri 4’e bölelim.
  • Soğanı piyaz şeklinde doğrayalım (çok ince yapmayın). Maydanozları ve dereotunu çok ince olmayacak şekilde doğrayalım (ben 4’e böldüm).
  • Sarımsağı 2’ye bölelim. Yayvan bir tencereye 2 kaşık zeytinyağını koyalım. Yağ biraz ısındıktan sonra soğanı ilave edelim ve biraz kavuralım.
  • Üzerine kabakları ilave edelim birazda böyle kavuralım .Ardından domatesleri koyalım ,birazda böyle harmanladıktan sonra altını yarım edelim.
  • Baharatlarını koyalım, maydanozu ve dereotunu ilave edelim. 2-3 dakika pişirdikten sonra altını kapatalım.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!