Zeytinyağlı Kabak

Zeytinyağlı Kabak
09 Temmuz 2021

Diyette olanların sofralarına, hafif beslenmeye özen gösterenlerin tabaklarına, sebzeleri mevsiminde değerlendirmeyi sevenlerin mutfaklarına çok yakışacak...

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Lezzet Trendleri
Zeytinyağlı Kabak için

Malzemeler

  • 3 adet kabak
  • 2 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 1 avuç maydanoz
  • 1 avuç dereotu
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, Karabiber, Kekik
Zeytinyağlı Kabak

Nasıl Yapılır

  1. Kabakları 2’ye bölüp 3’e yada 4’e bölelim (isterseniz yine 3’e yada 4’e yuvarlak şekilde kesip öylede koyabilirsiniz). Domatesleri 4’e bölelim.
  2. Soğanı piyaz şeklinde doğrayalım (çok ince yapmayın). Maydanozları ve dereotunu çok ince olmayacak şekilde doğrayalım (ben 4’e böldüm).
  3. Sarımsağı 2’ye bölelim. Yayvan bir tencereye 2 kaşık zeytinyağını koyalım. Yağ biraz ısındıktan sonra soğanı ilave edelim ve biraz kavuralım.
  4. Üzerine kabakları ilave edelim birazda böyle kavuralım .Ardından domatesleri koyalım ,birazda böyle harmanladıktan sonra altını yarım edelim.
  5. Baharatlarını koyalım, maydanozu ve dereotunu ilave edelim. 2-3 dakika pişirdikten sonra altını kapatalım.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo