ANASAYFA TARİFLER SİZDEN SEBZE YEMEĞİ TARİFLERİ YOĞURTLU KARNABAHAR KIZARTMASI

Yoğurtlu Karnabahar Kızartması

YOĞURTLU KARNABAHAR KIZARTMASI
Kış aylarının bir başka güzelliği olan karnabahar yapalım bugün ne dersiniz. Karnabaharın bu haline bayılacaksınız eminim. Çerez gibi atıştırmalık bir yemek olacak 😋buyurunuz tarife 👇

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

2 Tarif       2 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yoğurtlu Karnabahar Kızartması Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet karnabahar (haşlanıp yumuşayacak) 🥦
  • Yeterli miktarda tuz 🥦
  • Üzerini geçecek kadar su 🥦

Bulamak için:

  • 1 şişe soda 🥦
  • 1 su bardağı un 🥦
  • 1 adet yumurta 🥦
  • Yeterli miktarda tuz 🥦
  • 1 çay kaşığı karabiber 🥦

Kızartmak için:

  • Sıvıyağ 🥦

Üzeri için:

  • 2 kaşık süzme yoğurt (ben süzme yoğurt tercih ediyorum siz istediğinizi kullanabilirsiniz) 🥦
  • 2 diş sarımsak 🥦
  • 1 yemek kaşığı salça 🥦
  • 1 tatlı kaşığı nane 🥦
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı 🥦

Yoğurtlu Karnabahar Kızartması Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle karnabaharı çiçek çiçek ayırıp yıkayıp bir tencerede üzerine geçecek kadar su ile haşlayıp hafif diri kapacak şekilde haşlıyoruz.
  • Çok haşlarsak yumuşar ve parçalanır. Haşlanan karnabaharların suyunu döküyoruz dilerseniz başka yemek için kullanabilirsiniz.👍
  • Suyunu iyice süzelim ki kızartırken her tarafa yağ sıçramasın.
  • Suyu süzülen karnabaharları soda un yumurta karışımına buluyoruz ve kızgın yağda kızartıyoruz.
  • Kızaran karnabaharları tabağa alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ezip döküyoruz.
  • Onun da üzerine yağda salça ve nane yakıp döküyoruz enfes bir kızartma oluyor kesinlikle deneyin. 😋 Dilerseniz yoğurtsuz da yiyebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!