Yoğurtlu Karnabahar Kızartması

Kış aylarının bir başka güzelliği olan karnabahar yapalım bugün ne dersiniz. Karnabaharın bu haline bayılacaksınız eminim. Çerez gibi atıştırmalık bir yemek olacak 😋buyurunuz tarife 👇
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
10 dakika
Pişirme
Süresi
1 saat

Yoğurtlu Karnabahar Kızartması Tarifi İçin malzemeler
- 1 adet karnabahar (haşlanıp yumuşayacak) 🥦
- Yeterli miktarda tuz 🥦
- Üzerini geçecek kadar su 🥦
Bulamak için:
- 1 şişe soda 🥦
- 1 su bardağı un 🥦
- 1 adet yumurta 🥦
- Yeterli miktarda tuz 🥦
- 1 çay kaşığı karabiber 🥦
Kızartmak için:
- Sıvıyağ 🥦
Üzeri için:
- 2 kaşık süzme yoğurt (ben süzme yoğurt tercih ediyorum siz istediğinizi kullanabilirsiniz) 🥦
- 2 diş sarımsak 🥦
- 1 yemek kaşığı salça 🥦
- 1 tatlı kaşığı nane 🥦
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı 🥦
Yoğurtlu Karnabahar Kızartması Nasıl Yapılır?
- Öncelikle karnabaharı çiçek çiçek ayırıp yıkayıp bir tencerede üzerine geçecek kadar su ile haşlayıp hafif diri kapacak şekilde haşlıyoruz.
- Çok haşlarsak yumuşar ve parçalanır. Haşlanan karnabaharların suyunu döküyoruz dilerseniz başka yemek için kullanabilirsiniz.👍
- Suyunu iyice süzelim ki kızartırken her tarafa yağ sıçramasın.
- Suyu süzülen karnabaharları soda un yumurta karışımına buluyoruz ve kızgın yağda kızartıyoruz.
- Kızaran karnabaharları tabağa alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ezip döküyoruz.
- Onun da üzerine yağda salça ve nane yakıp döküyoruz enfes bir kızartma oluyor kesinlikle deneyin. 😋 Dilerseniz yoğurtsuz da yiyebilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR