ANASAYFA TARİFLER SİZDEN SEBZE YEMEĞİ TARİFLERİ VİŞNELİ BAMYA KAVURMASI

Vişneli Bamya Kavurması

Vişneli Bamya Kavurması

Bamyayı bir de böyle deneyin.👌🍒

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

59 Tarif       12 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Vişneli Bamya Kavurması Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr bamya
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet pembe domates
  • 2 adet limon 
  • Vişne
  • Sızma zeytinyağı
  • Karabiber
  • Pul Biber
  • Tuz
  • 2 çay bardağı ılık su
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası

Vişneli Bamya Kavurması Nasıl Yapılır?

  • Bamya temizlenir. 
  • Kuru soğan ve domates küp küp doğranır. 
  • Limonun suyu sıkılır.
  • Tencereye zeytinyağı koyulur, zeytinyağı kızınca soğan koyulur ve yumuşayana kadar pişirilir. 
  • Domates eklenir biraz kavrulur. 
  • Baharatlar eklenir. 
  • Salça eklenir biraz daha kavrulur.
  • Bamya koyulur, limon suyu koyulur ve su eklenir. (Kıvamına göre su miktarını ayarlayabilirsiniz)
  • Vişne de eklenerek ocağın kısık ayarında bamya yemeği yumuşayana kadar pişirilir. Ilık servis edilir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!