ANASAYFA TARİFLER SİZDEN SEBZE YEMEĞİ TARİFLERİ SÜZME YOĞURTLU KARNABAHAR BROKOLİ HAVUÇ

Süzme Yoğurtlu Karnabahar Brokoli Havuç

SÜZME YOĞURTLU KARNABAHAR-BROKOLİ-HAVUÇ

Kış sebzesi sevenler için lezzetli ve hafif bir tarif.

Okurlarımızdan gelen armutlu roka salatası ve fermente mor soğan tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

7 Tarif       4 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Süzme Yoğurtlu Karnabahar Brokoli Havuç Tarifi İçin malzemeler

  • Yarım brokoli
  • Yarım karnabahar
  • Bir tane orta boy havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 5 kaşık süzme yoğurt (Miktarı artırabilirsiniz)
  • Tuz

Üzerini Süslemek  İçin;

  • 1 tane küçük boy nar
  • 4 tane kırılmış ceviz
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı

Süzme Yoğurtlu Karnabahar Brokoli Havuç Nasıl Yapılır?

  • Brokoli ve karnabahar istenen büyüklükte parçalara ayrılır.
  • Havuç yuvarlak kesilir.
  • Sebzeler buharda pişirme aparatı ile  istenilen yumuşaklığa gelinceye  kadar pişirilir. Piştikten sonra soğumaya bırakılır. Servis tabağına koyulur.
  • Küçük bir kaba süzme yoğurt, rendelenmiş sarımsak ve tuz koyulur, kremsi bir kıvam alana kadar karıştırılır.
  • Hazırlanan yoğurtlu karışım servis tabağındaki sebzelerin üzerine gezdirilir.
  • Yağlı sos hazırlanır. Küçük sos tavasına zeytinyağı koyulur ,yağ kızdırılır. Yağ kızdıktan sonra pul biber koyulur.
  • Ocağın altı kapatılır. (Bu aşamada pul biberlerin çok yanmamasına dikkat edilmeli) Hazırlanan sos servis tabağındaki yoğurtlu sebzelerin üzerine gezdirilir.
  • Ceviz ve nar taneleri ile süslenerek servis edilir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!