Süzme Yoğurtlu Karnabahar Brokoli Havuç

Kış sebzesi sevenler için lezzetli ve hafif bir tarif.
Okurlarımızdan gelen armutlu roka salatası ve fermente mor soğan tarifine de göz atın.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Süzme Yoğurtlu Karnabahar Brokoli Havuç Tarifi İçin malzemeler
- Yarım brokoli
- Yarım karnabahar
- Bir tane orta boy havuç
- 2 diş sarımsak
- 5 kaşık süzme yoğurt (Miktarı artırabilirsiniz)
- Tuz
Üzerini Süslemek İçin;
- 1 tane küçük boy nar
- 4 tane kırılmış ceviz
- 2 çay kaşığı pul biber
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
Süzme Yoğurtlu Karnabahar Brokoli Havuç Nasıl Yapılır?
- Brokoli ve karnabahar istenen büyüklükte parçalara ayrılır.
- Havuç yuvarlak kesilir.
- Sebzeler buharda pişirme aparatı ile istenilen yumuşaklığa gelinceye kadar pişirilir. Piştikten sonra soğumaya bırakılır. Servis tabağına koyulur.
- Küçük bir kaba süzme yoğurt, rendelenmiş sarımsak ve tuz koyulur, kremsi bir kıvam alana kadar karıştırılır.
- Hazırlanan yoğurtlu karışım servis tabağındaki sebzelerin üzerine gezdirilir.
- Yağlı sos hazırlanır. Küçük sos tavasına zeytinyağı koyulur ,yağ kızdırılır. Yağ kızdıktan sonra pul biber koyulur.
- Ocağın altı kapatılır. (Bu aşamada pul biberlerin çok yanmamasına dikkat edilmeli) Hazırlanan sos servis tabağındaki yoğurtlu sebzelerin üzerine gezdirilir.
- Ceviz ve nar taneleri ile süslenerek servis edilir.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR