Ratatouille (Ratatuy)

Ratatouille (Ratatuy)
19 Kasım 2020

O keyifli filmi izlerken yapılan ve kişide bıraktığı izlenime hayret ederken aksettirilen o hissiyatı, bu lezzeti tattığınızda anlıyorsunuz. Sebzelerin birleşiminden bu kadar lezzet çıkar mı? Çıkar. Belki ana yemek olarak belki yardımcı yemek olarak ama mutlaka yapılmalı.

Fransız mutfağından dünyaya yayılan bol malzemeli ratatouille tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Ratatouille (Ratatuy) için

Malzemeler

  • 2 adet patates
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet kabak
  • 4-5 dis sarımsak
  • 3 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Kekik
  • Kırmızı toz biber
Ratatouille (Ratatuy)

Nasıl Yapılır

  1. Tüm sebzeler aynı kalınlıkta ve ince halka seklinde doğranır.
  2. Patates ile patlıcan bir süre tuzlu suda bekletilir.
  3. Soğan ince doğranır ve sarımsakla beraber zeytinyağında kavrulur.
  4. Üzerine doğranmış domates eklenir ve pişirilir. Pişirilen sos pişirme kabına aktarılır.
  5. Sosun pişirildiği tencerede 2-3 diş daha sarımsak ezilir ve zeytinyağı ile karıştırılır. Tüm sebzeler bu yağ ile harmanlanır.
  6. Sebzeler sıra ile pişirme kabındaki sosun üzerine ve hafif yan yatırarak dizilir. Üzeri folyo ile kapatılarak 180- 200 derecede yaklaşık 40 dakika pişirilir. 
  7. 1/2 su bardağı  zeytinyağı, 2 diş ezilmiş sarımsak, tuz, kekik, kırmızı toz biber karıştırılır.
  8. Fırındaki yemeğin üzerindeki folyo açılır ve zeytinyağlı sos gezdirilerek yaklaşık 15 dakika daha pişirilir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo