ANASAYFA TARİFLER SİZDEN SEBZE YEMEĞİ TARİFLERİ PIRASA MÜCVERİ

Pırasa Mücveri

Pırasa Mücveri
Pırasayı zeytinyağlı yemek istemeyenler, sevmeyenler için yapıldı. Un olarak, beyaz un kullanmanızı önermem zaten sebze yiyip lif almak istiyoruz. Tam buğday, siyez, dinkel (kızıl buğday) unu çok güzel seçenekler. 10 dakikada hazırlanıyor 20 dakikada pişiyor. Nefis bir yoğurt sosla sunuyoruz. Döküm tavanız, tepsiniz varsa çok daha güzel pişiyor lezzeti artıyor. Bu haftanın sağlıklı, lezzetli tarifi gelsin o zaman;

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

4 Tarif       2 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pırasa Mücveri Tarifi İçin malzemeler

  • 3-4 dal pırasa
  • Bir avuç dolusu maydanoz
  • Bir avuç dolusu dereotu
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı dinkel (kızıl buğday) unu
  • 1 su bardağı  kaşar peyniri (ya da istediğin herhangi bir peynir)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 dolu tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tatlı kaşığı susam

Pırasa Mücveri Nasıl Yapılır?

  • Pırasayı ince ince doğrayın.
  • Maydanoz ve dereotunu da kıydıktan sonra diğer bütün malzemelerle birlikte derin bir kapta iyice karıştırın.
  • Pişireceğiniz kabın dibine birkaç damla zeytinyağı dökün ve yayın. 
  • Üzerine pişirme kağıdını serin ve harcı döküp güzelce kabın her yerine dağıtın.
  • Önceden 180 derecede ısıtılmış fırına verin üzeri iyice kızarana kadar ortalama 20 dakika pişirin.
  • Yanına sarımsaklı bir yoğurt ile servis edin.
  • İşte oldu. Bon Appetit.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!