ANASAYFA TARİFLER SİZDEN SEBZE YEMEĞİ TARİFLERİ PATATES KROKET

Patates Kroket

Patates Kroket

Bu tarz şeyleri dışarıda ya da hazır donmuş şekilde alıp yemektense evde yapmayı tercih ediyorum en azından daha sağlıklı oluyor içinde dışında ne var biliyorum. Dış kaplaması için kullandığım galeta ununu artan ekşi mayalı ekmeklerden çektim ve apayrı bir lezzeti oldu gerçekten. Çıtırlığı ve içinin dokusuyla tam herkesin seveceği bir tarif gelsin o zaman;

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

3 Tarif       2 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Patates Kroket Tarifi İçin malzemeler

  • 3 orta boy patates
  • 1 yumurta
  • 1  yemek kaşığı  nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • İsteğe bağlı küp kaşar peynir

Panesi için:

  • 1 yumurta (iyi çırpılmış)
  • 1 su bardağı u
  • 1 su bardağı galeta unu 

Patates Kroket Nasıl Yapılır?

  • Patatesi kabuğuyla beraber haşla iyice yumuşasın. 
  • Soğuduktan sonra soy ve derin bir kapta bir patates eziciyle iyice pürüzsüz olana kadar ez.
  • Üzerine nişasta, un, tuz ve karabiberi ekle iyice özleşene kadar yoğur.
  • Pane malzemelerini geniş tabaklara ayrı ayrı hazırla. 
  • Yanına elini ıslatmak için bir kasede su al.
  • Önce elini hafif ıslat ceviz büyüklüğünde parça al ve ortasını aç bir küp kaşar koy kapat ve yuvarla.
  • Yuvarladığın patatesi önce una bula sonra yumurtaya sonra da galeta ununa bula.
  • Bu aşamada kroketleri 30 dakika buzdolabında dinlendir şekilleri böylece daha düzgün kızarıp bozulmayacak. 
  • Bir kızartma tenceresine bol yağ koy kroketlerin üzerini geçmeli yağ her yeri eşit pişsin. 
  • Bütün kroketleri hazırlayıp kızmış yağda kızart. 
  • Bu şekilde yapıp kızartmadan buzlukta dondurup daha sonra kızartabilirsin. 
  • İşte oldu. Bon Appetit.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!