Enginar Dolma

Enginar sevmeyen kalmasın tarifidir. 🤎💛 Enginarın sarıp sarmalanmış bu hali gerçekten nefis. Uğraştırıcı da değil üstelik. Kullandığınız yaprak, enginar ebatına göre miktarlar değişebilir. Bu ölçüler benim için tamdı. Videolu ayrıntılı tarifler için Instagram sayfamı takip edebilirsiniz mutfakkeyiftir
Kaç
Kişilik
7 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika
mutfakkeyiftir
Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif 31 Takipçi

Enginar Dolma Tarifi İçin malzemeler
- 36 adet asma yaprağı
- 6 adet enginar
- 6 çorba kaşığı pirinç
- 2 adet kuru soğan
- 1/2 demet dereotu
- 1/4 su bardağı zeytinyağı
- 1 avuç kuş üzümü
- Tuz
- Karabiber
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 2 çorba kaşığı kuru nane
Pişirmek için:
- 1 adet kuru soğan
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 1,5 su bardağı su
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- Tuz
Enginar Dolma Nasıl Yapılır?
- 👩🍳 Yemeklik doğranan kuru soğanlar zeytinyağında kavrulur. Yıkanmış süzülmüş pirinçler eklenip kavurmaya devam edilir.
- Suda bekletilmiş süzülmüş kuş üzümleri, karabiber, tuz, şeker ve su ilave edilir. Karıştırılır, kapağı kapatılarak pişirilir.
- Pişen harca dereotu, yenibahar ve kuru nane eklenip karıştırılır. Asma yaprakları tezgaha açılır, üstüne enginar koyulur.
- İç harçtan dolu dolu olacak şekilde enginarın ortasına koyulur. Asma yaprakları kenarlardan yukarı doğru kapatılır.
- Üstüne de koyulan asma yaprakları ile enginar sarılır sarmalanır. (Ben alta dört üstüne iki yaprak ile sardım).
- Halka şeklinde doğranan soğan tencerenin zeminine koyulur. Sarılan enginarlar üstlerine alınır.
- Pişirmek için şu, zeytinyağı, limon ve tuz karıştırılarak üstlerine dökülür. Üstüne tabak kapatılır, Kısık ateşte pişirilir. Afiyetle ❤️

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR