ANASAYFA TARİFLER SİZDEN SEBZE YEMEĞİ TARİFLERİ BAMYA KAVURMASI

Bamya Kavurması

Bamya Kavurması

Ekşi lezzetler sevenler için, limonlu bamya kavurması tarifi.👌

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

26 Tarif       7 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bamya Kavurması Tarifi İçin malzemeler

  • 7 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet  kırmızı soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 500 gram temizlenmiş bamya
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz 
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 1 adet limon 
  • 2 çay bardağı ılık su

Bamya Kavurması Nasıl Yapılır?

  • Sıvı yağ tencereye koyulur, kızdırılır.
  • Kızdırılan  sıvı yağın üzerine  küp küp doğranmış kırmızı soğan ve ince ince doğranmış sarımsak koyulur, karıştırılır . 
  • Soğanlar renk alınca küp küp doğranmış domatesler koyulur , karıştırılır.
  • Domatesler biraz pişince bamya koyulur, karıştırılır. Biber salçası, baharatlar, limon suyu koyulur, karıştırılır. Ilık su  koyulur. 
  • Tencerenin kapağı kapatılır ve  bamyalar ocağın kısık ayarında pişmeye bırakılır, bamyalar ara ara karıştırılır. (Sık sık karıştırmak bamyayı zedeleyecektir.)
  • Bamyalar yumuşayınca ocağın altı kapatılır, biraz dinlendirilir.
  • Sıcak ya da ılık servis edilir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!