Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
14598 Tarif
Çocuk
376 Tarif
Çorba
1335 Tarif
Diyet
4422 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2412 Tarif
Hafif Yemekler
55 Tarif
İçecek
1420 Tarif
Pratik Yemek
5879 Tarif
Salata ve Meze
1376 Tarif
Sos
482 Tarif
Tatlı
9300 Tarif
Yöresel
2014 Tarif
Popüler Tarifler
Yoğurtlu Patlıcan Ezme
Cevizli Çörek
Anasayfa
Tarifler
Sizden Klasik Tarifler
Vişne Ekşisi Soslu Lahana Sarma
Vişne Ekşisi Soslu Lahana Sarma
Tuğçe Evrim YILMAZ
13 Şubat 2021
Bu lezzeti seveceksiniz.🍒👌
Hazırlanma Süresi :
30 dakika
Pişirme Süresi :
40 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Pekmezli kek
Sütsüz Yoğurtsuz Pamuk Poğaça
Yoğurtlu Pamuk Kek
Krem Şantili Poğaça
5 Dakika Poğaçası (Kıyır Kıyır Mayasız)
Üç Malzemeli Kurabiye
Halka Tatlısının Malzemeleri Nelerdir?
Filizlenen Gıdalar Tüketilir Mi?
Yapay Zekaya Göre Türk Mutfağının En İyi 10 Tatlısı
Yoğurdun Sırrı: Mükemmel Kıvam Ve Lezzet İçin Püf Noktaları
İrmik Topları Yaparken İşinizi Kolaylaştıracak 10 Pratik Yöntem
Kavurmaya ve Ete Neden Soda Dökülür?
Vişne Ekşisi Soslu Lahana Sarma için
Malzemeler
Bir adet lahana (Lahananın büyük yaprakları alınır)
Su
İç Malzeme İçin:
1 su bardağı pilavlık bulgur
2 adet orta boy kırmızı soğan
Vişne ekşisi sosu
Yarım bağ dereotu
Yarım bağ maydanoz
Kuru fesleğen
Kuru nane
Kuru reyhan
Kuru kekik
Sumak
Karabiber
Pul biber
Zeytinyağı
Tuz
Sos İçin:
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Sıcak su
Vişne Ekşisi Soslu Lahana Sarma
Nasıl Yapılır
Lahananın büyük yaprakları alınır, temizlenir.
Tencereye su koyulur, su kaynarken lahanalar su içerisine koyulur, 2-3 dk bekletilir.
Lahanalar süzgeç yardımıyla sudan alınarak ılıması için kenara koyulur.
İç malzeme hazırlanır. Tencereye zeytinyağı koyulur , zeytinyağı kızınca küp küp doğranmış soğanlar koyulur ve yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Bulgur koyulur karıştırılır. Baharatlar koyulur, vişne ekşisi sosu karıştırılır. Ocağın altı kapatılır. İnce kıyılmış dereotu ve maydanoz koyulur karıştırılır.
Sosu hazırlanır. Bir tabağa salça koyulur ve sıcak suyla açılır.
Dolma sarma işlemine başlanır. Yapraklar istenen boyutta parçalara ayrılır ve ortasına iç malzeme koyularak rulo şeklinde sarılır. Sarılan dolmalar tencereye dizilir.
Sarma işlemi bitince hazırlanan sos , zeytinyağı ve biraz tuz dolmaların üzerine gezdirilir.
Dolmalar ocağın kısık ayarında pişmeye bırakılır.
Sıcak ya da ılık servis edilir.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Sarma Tarifleri
Sarma ve Dolma Tarifleri
Sizden Lezzetler
Sizden Klasik Tarifler
Yorumlar
Benzer Tarifler
Klasik Tarifler
35 Dakika
Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Dileklelezzetlermutfagi
Klasik Tarifler
25 Dakika
Soslu Hamburger
lezzet_ustasi
Klasik Tarifler
10 Dakika
Taco
lezzet_ustasi
Klasik Tarifler
45 Dakika
Patates Köftesi
lezzet_ustasi
Klasik Tarifler
40 Dakika
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
elayladiyet
Klasik Tarifler
45 Dakika
Nohutlu Avokadolu Pirinç Salatası
Promedia
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.