Vişne Ekşisi Soslu Lahana Sarma

Vişne Ekşisi Soslu Lahana Sarma
13 Şubat 2021

Bu lezzeti seveceksiniz.🍒👌

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Vişne Ekşisi Soslu Lahana Sarma için

Malzemeler

  • Bir adet lahana (Lahananın büyük yaprakları alınır)
  • Su

İç Malzeme İçin:

  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 adet orta boy kırmızı soğan
  • Vişne ekşisi sosu
  • Yarım bağ dereotu
  • Yarım bağ maydanoz
  • Kuru fesleğen
  • Kuru nane
  • Kuru reyhan
  • Kuru kekik
  • Sumak
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Sos İçin:

  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Sıcak su
Vişne Ekşisi Soslu Lahana Sarma

Nasıl Yapılır

  1. Lahananın büyük yaprakları alınır, temizlenir. 
  2. Tencereye su koyulur, su kaynarken lahanalar  su içerisine koyulur, 2-3 dk bekletilir. 
  3. Lahanalar  süzgeç yardımıyla sudan alınarak ılıması için kenara koyulur.  
  4. İç malzeme hazırlanır.  Tencereye  zeytinyağı koyulur , zeytinyağı kızınca küp küp doğranmış soğanlar koyulur ve yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  5. Bulgur koyulur karıştırılır. Baharatlar koyulur, vişne ekşisi sosu karıştırılır. Ocağın altı kapatılır.  İnce kıyılmış dereotu ve maydanoz koyulur karıştırılır. 
  6. Sosu hazırlanır. Bir tabağa salça koyulur ve sıcak suyla açılır.
  7. Dolma sarma işlemine başlanır. Yapraklar istenen boyutta parçalara ayrılır ve ortasına iç malzeme koyularak rulo şeklinde sarılır. Sarılan dolmalar tencereye dizilir.
  8. Sarma işlemi bitince  hazırlanan sos , zeytinyağı ve biraz tuz dolmaların üzerine gezdirilir. 
  9. Dolmalar ocağın kısık ayarında pişmeye bırakılır. 
  10. Sıcak ya da ılık servis edilir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo