Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13362 Tarif
Çocuk
362 Tarif
Çorba
1168 Tarif
Diyet
4343 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2124 Tarif
Hafif Yemekler
52 Tarif
İçecek
1379 Tarif
Pratik Yemek
4601 Tarif
Salata ve Meze
1143 Tarif
Sos
451 Tarif
Tatlı
8187 Tarif
Yöresel
1935 Tarif
Popüler Tarifler
Bruschetta (İtalyan Antipasti)
Sezar Salata
Anasayfa
Tarifler
Sizden Klasik Tarifler
Vişne Ekşisi Soslu Lahana Sarma
Vişne Ekşisi Soslu Lahana Sarma
Tuğçe Evrim YILMAZ
13 Şubat 2021
Bu lezzeti seveceksiniz.🍒👌
Hazırlanma Süresi :
30 dakika
Pişirme Süresi :
40 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Enginarlı bulgur pilavı
Yasemin çayı
Kabak tatlısı
Yulaf lapası
Sade Omlet
Nar topundan peynir mezesi
Kolay Meze Tarifleri: 30 Dakika Altı 18 Meze Tarifi
Yılbaşı Menüsü: Yeni Yıl Sofralarına Özel 40 Yılbaşı Yemeği
Kestane Nasıl Pişirilir: Tavada, Suda Fırında 13 Farklı Kestane Pişirme Yöntemi
Bugün Ne Pişirsem, Ne Yemek Yapsam Diyenler İçin 47 Nefis Tarif
Yerli Malı Yemekleri: Yerli Malına Özel 14 Nefis Tarif
Gault Millau Rehberinde Ödül Alan Restoranlar Açıklandı!
Vişne Ekşisi Soslu Lahana Sarma için
Malzemeler
Bir adet lahana (Lahananın büyük yaprakları alınır)
Su
İç Malzeme İçin:
1 su bardağı pilavlık bulgur
2 adet orta boy kırmızı soğan
Vişne ekşisi sosu
Yarım bağ dereotu
Yarım bağ maydanoz
Kuru fesleğen
Kuru nane
Kuru reyhan
Kuru kekik
Sumak
Karabiber
Pul biber
Zeytinyağı
Tuz
Sos İçin:
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Sıcak su
Vişne Ekşisi Soslu Lahana Sarma
Nasıl Yapılır
Lahananın büyük yaprakları alınır, temizlenir.
Tencereye su koyulur, su kaynarken lahanalar su içerisine koyulur, 2-3 dk bekletilir.
Lahanalar süzgeç yardımıyla sudan alınarak ılıması için kenara koyulur.
İç malzeme hazırlanır. Tencereye zeytinyağı koyulur , zeytinyağı kızınca küp küp doğranmış soğanlar koyulur ve yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Bulgur koyulur karıştırılır. Baharatlar koyulur, vişne ekşisi sosu karıştırılır. Ocağın altı kapatılır. İnce kıyılmış dereotu ve maydanoz koyulur karıştırılır.
Sosu hazırlanır. Bir tabağa salça koyulur ve sıcak suyla açılır.
Dolma sarma işlemine başlanır. Yapraklar istenen boyutta parçalara ayrılır ve ortasına iç malzeme koyularak rulo şeklinde sarılır. Sarılan dolmalar tencereye dizilir.
Sarma işlemi bitince hazırlanan sos , zeytinyağı ve biraz tuz dolmaların üzerine gezdirilir.
Dolmalar ocağın kısık ayarında pişmeye bırakılır.
Sıcak ya da ılık servis edilir.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Sarma Tarifleri
Sarma ve Dolma Tarifleri
Sizden Lezzetler
Sizden Klasik Tarifler
Yorumlar
Benzer Tarifler
Klasik Tarifler
35 Dakika
Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Dileklelezzetlermutfagi
Klasik Tarifler
25 Dakika
Soslu Hamburger
lezzet_ustasi
Klasik Tarifler
10 Dakika
Taco
lezzet_ustasi
Klasik Tarifler
45 Dakika
Patates Köftesi
lezzet_ustasi
Klasik Tarifler
40 Dakika
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
elayladiyet
Klasik Tarifler
45 Dakika
Nohutlu Avokadolu Pirinç Salatası
Promedia
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Teşekkür ederiz.