ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KLASİK TARİFLER VİŞNE EKŞİSİ SOSLU LAHANA SARMA

Vişne Ekşisi Soslu Lahana Sarma

Vişne Ekşisi Soslu Lahana Sarma

Bu lezzeti seveceksiniz.🍒👌

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

34 Tarif       7 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Vişne Ekşisi Soslu Lahana Sarma Tarifi İçin malzemeler

  • Bir adet lahana (Lahananın büyük yaprakları alınır)
  • Su

İç Malzeme İçin:

  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 adet orta boy kırmızı soğan
  • Vişne ekşisi sosu
  • Yarım bağ dereotu
  • Yarım bağ maydanoz
  • Kuru fesleğen
  • Kuru nane
  • Kuru reyhan
  • Kuru kekik
  • Sumak
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Sos İçin:

  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Sıcak su

Vişne Ekşisi Soslu Lahana Sarma Nasıl Yapılır?

  • Lahananın büyük yaprakları alınır, temizlenir. 
  • Tencereye su koyulur, su kaynarken lahanalar  su içerisine koyulur, 2-3 dk bekletilir. 
  • Lahanalar  süzgeç yardımıyla sudan alınarak ılıması için kenara koyulur.  
  • İç malzeme hazırlanır.  Tencereye  zeytinyağı koyulur , zeytinyağı kızınca küp küp doğranmış soğanlar koyulur ve yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  • Bulgur koyulur karıştırılır. Baharatlar koyulur, vişne ekşisi sosu karıştırılır. Ocağın altı kapatılır.  İnce kıyılmış dereotu ve maydanoz koyulur karıştırılır. 
  • Sosu hazırlanır. Bir tabağa salça koyulur ve sıcak suyla açılır.
  • Dolma sarma işlemine başlanır. Yapraklar istenen boyutta parçalara ayrılır ve ortasına iç malzeme koyularak rulo şeklinde sarılır. Sarılan dolmalar tencereye dizilir.
  • Sarma işlemi bitince  hazırlanan sos , zeytinyağı ve biraz tuz dolmaların üzerine gezdirilir. 
  • Dolmalar ocağın kısık ayarında pişmeye bırakılır. 
  • Sıcak ya da ılık servis edilir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!