ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KLASİK TARİFLER TARSUS USULÜ HUMUS

Tarsus Usulü Humus

TARSUS USULÜ HUMUS

Harika bir meze. Kavrulmuş susam tadı muhteşem oluyor.

Alternatif olarak klasik humus tarifine de göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

10 Tarif       6 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

7 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tarsus Usulü Humus Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut 
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı limon suyu 
  • 5 yemek kaşığı tahin 
  • 2 diş sarımsak 
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz 

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı kavrulmuş susam 
  • Zeytinyağı 

Tarsus Usulü Humus Nasıl Yapılır?

  • Nohutları bir gece önce ıslatıp tuzlu suda haşlayın.
  • Haşlanmış nohutların kabuklarını çıkarıp rondoda pürüzsüz hale gelene kadar öğütün. 
  • Koyu kıvamlı olursa haşlama suyundan birkaç kaşık ekleyip püre haline getirin.
  • Ardından tüm malzemeleri ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar rondoda karıştırın. 
  • Tabağa aldıktan sonra kaşıkla şekil verin. 
  • Kavrulmuş susam serpiştirip zeytinyağı gezdirin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!