ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KLASİK TARİFLER SARMA BEYTİ

Sarma Beyti

Sarma beyti

@okayinmutfagi Arzu Okay Yücel’den hazır yufka ile kolay hazırlayabileceğiniz sarma beyti tarifi ile karşınızdayız. Urfa yöresi ile özdeşleşen beyti; hem dana, hem de kuzu etiyle hazırlanır. İç harç yufkalara sarıldıktan sonra fırına verilerek pişmesi beklenir. Listedeki malzemelere göz attıysanız, sarma beyti yapımı için detaylara geçebiliriz.

Urfa usulü beyti kebabı ve fırın beyti tarifini de notlarınız arasına eklemeyi unutmayın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sarma Beyti Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet yufka
  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 200 gr dana kıyma
  • 200 gr kuzu kıyma
  • 30 gr şam fıstığı
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 adet yumurta
  • Kimyon
  • Köfte baharı

Sarma Beyti Nasıl Yapılır?

  • Yufkayı önce ortadan ikiye katlayın, daha sonra bir kez daha katlayın ve Beyti yapacağınız tepsinin tabanı kadar daire şeklinde yufkayı kesin.
  • Yufkalar dört kat olur ve her birinin aralarını tereyağ ile yağlayın. Pişirme tepsisine yerleştirip 12 parçaya bölün.
  • Bir kasede kıymaları, rendelenmiş soğan, yumurta akı, galeta unu, tuz ve diğer baharatları ilave edip Beyti köftesini hazırlayın.
  • İçine şamfıstığı da ilave edin. Tüm malzemeyi iyice yoğurup dairesel şekil verin ve yufkalara sarın.
  • Yufkaların üzerine yumurta sarısını sürün 200 derece ayarlı fırında 20 dakika pişirin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!