Patlıcanlı Pilav

Tek başına bir öğün, yanına da bir cacık tamamdır. Biz zaten çok severek yeriz ama kesin yemeyecektir dediğim küçüğüm bile yediyse herkes beğenir.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
10 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika
mutfakkeyiftir
Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif 15 Takipçi

Patlıcanlı Pilav Tarifi İçin malzemeler
- 2 adet orta boy patlıcan
- 2 adet domates
- 2 adet kuru soğan
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağına yakın su
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı kuru nane
- Tuz
Patlıcanlı Pilav Nasıl Yapılır?
- Patlıcanlar tuzlu suda bekletilir, suyu süzülür. Küp şeklinde doğranır ve sıvıyağda kızartılır.
- Yemeklik doğranmış soğan yağda kavrulur. Üzerine küp doğranmış domatesler ilave edilir.
- Kızartılan patlıcanlar eklenir. Sıcak su tencereye alınır. Tuz, şeker ve nane koyulur. Pirinçler ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılır.
- Pirinçler suyunu çekene kadar orta ateşte pişirilir. Kapatılan pilav demlemeye bırakılır. Afiyetle ❤️

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR