ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KLASİK TARİFLER PATLICANLI PİLAV

Patlıcanlı Pilav

PATLICANLI PİLAV

Tek başına bir öğün, yanına da bir cacık tamamdır. Biz zaten çok severek yeriz ama kesin yemeyecektir dediğim küçüğüm bile yediyse herkes beğenir.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

mutfakkeyiftir Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
113 Tarif       12 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Patlıcanlı Pilav Tarifi İçin malzemeler

  • 2 adet orta boy patlıcan
  • 2 adet domates
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağına yakın su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane
  • Tuz

Patlıcanlı Pilav Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanlar tuzlu suda bekletilir, suyu süzülür. Küp şeklinde doğranır ve sıvıyağda kızartılır.
  • Yemeklik doğranmış soğan yağda kavrulur. Üzerine küp doğranmış domatesler ilave edilir.
  • Kızartılan patlıcanlar eklenir. Sıcak su tencereye alınır. Tuz, şeker ve nane koyulur. Pirinçler ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılır.
  • Pirinçler suyunu çekene kadar orta ateşte pişirilir. Kapatılan pilav demlemeye bırakılır. Afiyetle ❤️
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!