Patates Ve Domatesli Pirinç Pilavı

Patates Ve Domatesli Pirinç Pilavı
12 Ekim 2020

Besleyici ve lezzetli tek başına bile güzel giden pirinç pilavı.

Diğer okurlarımızdan gelen perde pilavı ve soğanlı yeşil mercimekli pilav tarifine de göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Patates Ve Domatesli Pirinç Pilavı için

Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç 
  • Bir orta boy patates
  • İki orta boy domates
  • Yarım bardak tavuk yada et suyu 
  • Tuz 
  • Tereyağı bir kaşık ve bir kaşık ayçiçek yağı
Patates Ve Domatesli Pirinç Pilavı

Nasıl Yapılır

  1. Pirinci üç defa soğuk suyla yıkayıp durulayın. 
  2. Patates ve domateslerin kabuklarını soyun hazır edin .
  3. Patates ve domatesleri doğrayın 
  4. Tencereye sıvı yağı ve tereyağı koyup hafif eriyince patatesleri koyun bir kaç dakika yağda kızartın.
  5. Ardından dört bardak kaynar suyu koyun
  6. Üç  çay kaşiği tuzunu atın.
  7. Suyun içine pirinçleri salın tencerenin kapağını kapatıp, fokurdayınca kısık ateşe alın suyunu hafif çekene kadar bekleyin. 
  8. Suyu azalınca domatesleri ekleyip bir tur karıştırın. 
  9. Kapağı kapalı suyu çekene kadar bekleyin suyunu çekince altını kapatıp bir tur daha karıştırıp üstü kapalı on dakika dinlendirin.
  10. Salma yöntemi ile yaptığımız için pilavımız biraz daha besleyici olacaktır.
  11. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo