ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KLASİK TARİFLER PATATES VE DOMATESLİ PİRİNÇ PİLAVI

Patates Ve Domatesli Pirinç Pilavı

Patates ve domatesli pirinç pilavı

Besleyici ve lezzetli tek başına bile güzel giden pirinç pilavı.

Diğer okurlarımızdan gelen perde pilavı ve soğanlı yeşil mercimekli pilav tarifine de göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

4 Tarif       1 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Patates Ve Domatesli Pirinç Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç 
  • Bir orta boy patates
  • İki orta boy domates
  • Yarım bardak tavuk yada et suyu 
  • Tuz 
  • Tereyağı bir kaşık ve bir kaşık ayçiçek yağı

Patates Ve Domatesli Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

  • Pirinci üç defa soğuk suyla yıkayıp durulayın. 
  • Patates ve domateslerin kabuklarını soyun hazır edin .
  • Patates ve domatesleri doğrayın 
  • Tencereye sıvı yağı ve tereyağı koyup hafif eriyince patatesleri koyun bir kaç dakika yağda kızartın.
  • Ardından dört bardak kaynar suyu koyun
  • Üç  çay kaşiği tuzunu atın.
  • Suyun içine pirinçleri salın tencerenin kapağını kapatıp, fokurdayınca kısık ateşe alın suyunu hafif çekene kadar bekleyin. 
  • Suyu azalınca domatesleri ekleyip bir tur karıştırın. 
  • Kapağı kapalı suyu çekene kadar bekleyin suyunu çekince altını kapatıp bir tur daha karıştırıp üstü kapalı on dakika dinlendirin.
  • Salma yöntemi ile yaptığımız için pilavımız biraz daha besleyici olacaktır.
  • Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!