ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KLASİK TARİFLER KARAMELİZE SOĞAN VE YEŞİL MERCİMEKLİ PİLAV

Karamelize Soğan Ve Yeşil Mercimekli Pilav

KARAMELİZE SOĞAN VE YEŞİL MERCİMEKLİ PİLAV

Özellikle  soğan severler bu tarife bayılacak. Tek başına doyurucu bir yemek. Biraz salatayla harika gider.😊

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

11 Tarif       6 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Karamelize Soğan Ve Yeşil Mercimekli Pilav Tarifi İçin malzemeler

  • 1 çay bardağı pirinç 
  • 1 adet orta boy soğan 
  • 2 kaşık haşlanmış yeşil mercimek 
  • 1 kaşık haşlanmış nohut 
  • Bir tutam maydanoz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı ılık su 
  • Soğan için ayrıca 1 yemek kaşığı sıvıyağ 
  • 1 çay kaşığı esmer şeker 
  • Biraz tuz

Karamelize Soğan Ve Yeşil Mercimekli Pilav Nasıl Yapılır?

  • Önce 2 kaşık yağ ile birlikte şeffaf görüntü alana kadar pirinç kavrulur. 
  • 3 cay bardağı ılık su ve tuz ilave edilir. 
  • Ardından nohut ve mercimek eklenir.
  • Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir. 
  • Üzerine kağıt havlu kapatılır dinlenmeye bırakılır.
  • Diğer tarafta yarım halka şeklinde  ince doğranan soğan 1 kaşık sıvı yağla yapışmayan bir tavaya alınır. 
  • Kısık ateşte sürekli karıştırılır .
  • 1 çay kaşığı esmer şeker eklenir. Açık kahverengi renk olana kadar kavrulur.
  • Bu arada zaten hafif kıtır hale geliyor.
  • Son olarak ince  kıyılmış maydanozla birlikte pilavın üstüne istenen şekilde süslenerek şekil verilir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!