ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KLASİK TARİFLER SİİRT'İN MEŞHUR PERDE PİLAVI

Siirt'in Meşhur Perde Pilavı

SİİRT’İN MEŞHURU:PERDE PİLAVI 🍚

Yapımı ne kadar zahmetli ise tadı da bir o kadar mükemmel desem yeridir..

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

40 dakika

14 Tarif       6 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Siirt'in Meşhur Perde Pilavı Tarifi İçin malzemeler

Hamuru İçin:

  • 350 gr Un
  • 200 gr Tereyağı (Soğuk ve parçalanmış)
  • 1 Adet Yumurta
  • 1 Tutam Tuz

İç Malzemeleri:

  • 10-15 adet Çiğ Badem (kabuklarını bir gün önceden suda bekletip soyun)
  • 150 gr Baldo Pirinç
  • 1 Adet Kuru Soğan
  • 30 gr Tereyağı
  • 2 gr Yenibahar
  • 2 gr Tarçın
  • 2 gr Kimyon
  • 400 ml Tavuk Suyu
  • 7-8 Dal Dereotu ve maydanoz
  • 1 Adet Tavuk Göğsü
  • Dolmalık Fıstık veya Kuş Üzümü

Siirt'in Meşhur Perde Pilavı Nasıl Yapılır?

  • Hamurunu için tüm malzemeleri iyice birleştirip yoğurun ve dinlenmesi için buzdolabına kaldırın.
  • İç pilav için; Pirinçleri yarım saat suda bekletin. Soğanları tereyağı ve az miktar da sıvı yağ ile kavurun.
  • Ardından dolmalık fıstıkları, pirinci kavurduktan sonra (suda bekletilmiş kuş üzümünü de bu noktada ekleyin.) baharatları da ekleyerek tavuk suyunu ilave edin ve pişirin.
  • Suyunu çektikten sonra pilavı demlenmeye bırakın. Daha sonra didiklenmiş tavuk göğsü, dereotu, maydanozu ilave ederek karıştırın.
  • Bu aşamadan sonra hamurunuzu iki yağlı kağıt arasında açın. Pilavı yapmak için seçtiğiniz kalıbı tereyağı ile yağlayın ve bademleri dilediğiniz gibi kalıba yerleştirin.
  • Bademleri yerleştirdikten sonra üstüne açtığınız hamuru oturtun ve elinizle kalıba iyice yerleştirin.
  • İçerisine pilavı aktarın ve kenarlarından kıvırarak altını da kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kontrollü olarak kızarıncaya kadar pişirin.
  • Süre sonunda kalıbı bir tepsiye ters çevirerek hamuru çıkartın ve diğer tarafını da aynı derecede kızarana kadar pişirmeye devam edin.
  • Üstü de tamamen kızardığında fırından çıkartın ve servis edin
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!