ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KLASİK TARİFLER LİMON VE PORTAKAL SUYU SOSLU SOMON KIZARTMA

Limon Ve Portakal Suyu Soslu Somon Kızartma

Limon ve Portakal Suyu Soslu Somon Kızartma

Ekşi ve baharatlı nefis somon balığı tarifi. 👌🐟

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

26 Tarif       7 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Limon Ve Portakal Suyu Soslu Somon Kızartma Tarifi İçin malzemeler

  • 1-1,5 kilogram somon balığı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

Sos İçin:

  • 1 adet  limon
  • 1adet  portakal
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı  toz  kırmızı biber (acı-tatlı)
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay  kaşığı pul biber
  • 1tatlı kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Limon Ve Portakal Suyu Soslu Somon Kızartma Nasıl Yapılır?

  • Balıklar temizlenir, dilim dilim kesilir, yıkanır, tuzlanır.
  • Tuzun balığa girmesi için 1,5-2 saat beklenir. 
  • Tavaya zeytinyağı ve tereyağı koyulur.
  • Yağ  biraz kızdıktan sonra balıklar tavaya dizilir, kızarmaya bırakılır.
  • Balıklar biraz kızardıktan sonra ters çevrilir . Diğer tarafı pişirilir. Tamamen kızarana kadar bu işlem sürdürülür. 
  • Balıklar kızarırken sos hazırlanır . Limon ve portakal sıkılır.
  • Limon ve portakal suyu  bir kaba koyulur. Sos için kalan tüm malzemeler limon ve portakal suyuna koyulur, karıştırılır. (Baharat miktarları damak zevkine göre azaltılıp, çoğaltılabilir.) 
  • Kızaran balıklar servis tabağına alınır. Üzerine hazırlanan sos gezdirilir.
  • Ilık servis edilir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!