Kuru Kuzu Göbeği Mantarı Dolması

Kuru Kuzu Göbeği Mantarı Dolması
26 Temmuz 2021

Merhabalar bugün sizlere özel ve leziz bir tarifle karşı karşıyayım. Bugün kanser göz ve diyabet hastalarının dostu zayıflamaya yardımcı olan, geçmişten günümüze Türk mutfağından önemli rol oynayan kuru kuzu göbeği mantarı dolması tarifi vereceğim.

Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 22 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Kuru Kuzu Göbeği Mantarı Dolması için

Malzemeler

  • 8 adet kuru kuzu göbeği mantarı
  • 1 su bardağı pirinç 
  • Sıcak su 
  • İsteğe bağlı maydanoz ve dereotu
  • Tuz
  • Karabiberi (isteğe bağlı)
  • Kuru kekik (isteğe bağlı)
  • Yenibahar
  • Kimyon 
  • Pul biber 
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Yarım kuru  Soğan 
  • 1 Orta boy domates 

Sos için

  • Zeytinyağı ve salça 

Sunum için 

  • Altın şeker domates
Kuru Kuzu Göbeği Mantarı Dolması

Nasıl Yapılır

  1. Pirinci ıslatalım. Sonra tuz katalım.
  2. Kuru kuzu göbeği mantarları soğuk suda 1 saniye bekletip hafif yumuşamalarını bekleyelim.
  3. Soğanı ve domatesi gelişi güzel doğrayıp maydanozu ince kıyalım ve pirincin suyunu süzüp malzemeleri katalım.
  4. En son tuz ve baharatları ilave edip zeytinyağı ile harmanlayıp mantarlarımızın kökünü kesip içini harçla dikkatle doldurduktan sonra tencereye veya tavaya dizelim.
  5. Daha sonra zeytinyağını da ilave edip pişirelim. 21 dakika pişirdikten sonra salça sosunu döküp 2 dakika daha pişirip servise hazır. 
  6. Altın şeker domates ile beraber sunum yapıp servis edelim. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo