ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KLASİK TARİFLER HAMSİLİ PİLAV

Hamsili Pilav

Hamsili pilav

Karadeniz mutfağının muazzam lezzeti. 

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

1 Tarif       1 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Hamsili Pilav Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg fileto hamsi
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 2,5 su bardağı sıcak su 
  • 1 adet soğan
  • 2 dolu yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • Yarım çay bardağı kuş üzümü
  • 1 dolu yemek kaşığı tere yağı
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 2 yemek kaşığı zetyin yağı
  • İnce kıyılmış maydanoz 
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

Hamsili Pilav Nasıl Yapılır?

  • Hamisinin baş ve orta kılçık kısmını ayıklayın. Bol soğuk suyla yıkayıp, süreçte bekletin. 
  • O sırada pilavı hazırlayın. Tere yağını tencereye alın, dolmalık fıstıkları bir az kavurup, ince doğranmış soğanı ekleyin.
  • Soğanlar iyice kavrulduktan sonra yıkanmış pirinci ekleyin.
  • Pirinci baharatlarla birlikte kavurduktan sonra, sıcak su ekleyin, kapağını kapatın, kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • Pilav hazır olduktan sonra ince kıyılmış maydanoz da ekleyin.
  • Tepsini tere yağı ile yağlayın. 
  • Hamsileri mısır ununa batırıp, dizin, tuzunu, karabiberini ekleyin. 
  • İçine pişmiş pilavı kaşıkla ezmeden dökün. 
  • Pilavın üstüne hamsileri dizin. 
  • Üzerine bir az zeytin yağı gezdirin. 200 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!