Hamsili Pilav

22 Mart 2021 tarihinde güncellendi.
Hamsili Pilav

Karadeniz mutfağının muazzam lezzeti. 

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Hamsili Pilav için

Malzemeler

  • 1 kg fileto hamsi
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 2,5 su bardağı sıcak su 
  • 1 adet soğan
  • 2 dolu yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • Yarım çay bardağı kuş üzümü
  • 1 dolu yemek kaşığı tere yağı
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 2 yemek kaşığı zetyin yağı
  • İnce kıyılmış maydanoz 
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
Hamsili Pilav

Nasıl Yapılır

  1. Hamisinin baş ve orta kılçık kısmını ayıklayın. Bol soğuk suyla yıkayıp, süreçte bekletin. 
  2. O sırada pilavı hazırlayın. Tere yağını tencereye alın, dolmalık fıstıkları bir az kavurup, ince doğranmış soğanı ekleyin.
  3. Soğanlar iyice kavrulduktan sonra yıkanmış pirinci ekleyin.
  4. Pirinci baharatlarla birlikte kavurduktan sonra, sıcak su ekleyin, kapağını kapatın, kısık ateşte pişmeye bırakın.
  5. Pilav hazır olduktan sonra ince kıyılmış maydanoz da ekleyin.
  6. Tepsini tere yağı ile yağlayın. 
  7. Hamsileri mısır ununa batırıp, dizin, tuzunu, karabiberini ekleyin. 
  8. İçine pişmiş pilavı kaşıkla ezmeden dökün. 
  9. Pilavın üstüne hamsileri dizin. 
  10. Üzerine bir az zeytin yağı gezdirin. 200 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo