Fırınlanmış Balkabağı Ve Bademli Pirinç Salatası

Kaç
Kişilik
2 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
45 dakika

Fırınlanmış Balkabağı Ve Bademli Pirinç Salatası Tarifi İçin malzemeler
- 100 gr balkabağı, temizlenmiş, soyulmuş ve ince dilimlenmiş50 gr Amerikan pirinci
- 50 gr haşlanmış beluga mercimeği
- 1 diş sarımsak, dilimlenmiş
- 20 gr file badem, kavrulmuş
- 100 gr karışık yeşillik
- Mikro filizler
- Sızma zeytinyağı
- Tuz
Sos için:
- 1 tatlı kaşığı Dijon hardalı
- 1/2 çorba kaşığı soya sosu
- 2 çay kaşığı lime suyu
- 1 çay kaşığı bal
- Zeytinyağı
Fırınlanmış Balkabağı Ve Bademli Pirinç Salatası Nasıl Yapılır?
- Pirinci yıkayıp süzün. 100 ml sıcak su ile ufak bir tencereye alın. Bir tutam tuz ilave edip kaynamaya bırakın. Orta-kısık ateşte kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirin. Ateşten alıp soğumaya bırakın.
- Fırınınızı önceden 200 derecede ısıtın. Balkabağı dilimleri ve sarımsakları fırın tepsisine alın. Üzerine tuz serpiştirip zeytinyağı gezdirin ve karıştırın. Fırına alıp kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
- Sos için; hardal, soya sosu, balsamik, lime suyu, bal ve 2 çorba kaşığı zeytinyağını kapağını kapattığınız bir kavanozda çalkalayarak karıştırın.
- Yeşillikler, fırınlanmış balkabağı, pirinç ve beluga mercimeğini salata servis tabağınıza koyun. Üzerine hazırladığınız sosu gezdirin. Mikro filizler ve kavrulmuş badem serperek servis edin.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR