ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KLASİK TARİFLER FIRINLANMIŞ BALKABAĞI VE BADEMLİ PİRİNÇ SALATASI

Fırınlanmış Balkabağı Ve Bademli Pirinç Salatası

FIRINLANMIŞ BALKABAĞI VE KAVRULMUŞ BADEMLİ PİRİNÇ SALATASI

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

8 Tarif       0 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırınlanmış Balkabağı Ve Bademli Pirinç Salatası Tarifi İçin malzemeler

  • 100 gr balkabağı, temizlenmiş, soyulmuş ve ince dilimlenmiş50 gr Amerikan pirinci
  • 50 gr haşlanmış beluga mercimeği
  • 1 diş sarımsak, dilimlenmiş
  • 20 gr file badem, kavrulmuş
  • 100 gr karışık yeşillik
  • Mikro filizler
  • Sızma zeytinyağı
  • Tuz

Sos için:

  • 1 tatlı kaşığı Dijon hardalı
  • 1/2 çorba kaşığı soya sosu
  • 2 çay kaşığı lime suyu
  • 1 çay kaşığı bal
  • Zeytinyağı

Fırınlanmış Balkabağı Ve Bademli Pirinç Salatası Nasıl Yapılır?

  • Pirinci yıkayıp süzün. 100 ml sıcak su ile ufak bir tencereye alın. Bir tutam tuz ilave edip kaynamaya bırakın. Orta-kısık ateşte kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirin. Ateşten alıp soğumaya bırakın.
  • Fırınınızı önceden 200 derecede ısıtın. Balkabağı dilimleri ve sarımsakları fırın tepsisine alın. Üzerine tuz serpiştirip zeytinyağı gezdirin ve karıştırın. Fırına alıp kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
  • Sos için; hardal, soya sosu, balsamik, lime suyu, bal ve 2 çorba kaşığı zeytinyağını kapağını kapattığınız bir kavanozda çalkalayarak karıştırın. 
  • Yeşillikler, fırınlanmış balkabağı, pirinç ve beluga mercimeğini salata servis tabağınıza koyun. Üzerine hazırladığınız sosu gezdirin. Mikro filizler ve kavrulmuş badem serperek servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!