ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KLASİK TARİFLER BALLI SOSLU & SOYA SOSLU SOMON

Ballı Soslu & Soya Soslu Somon

Ballı soslu & Soya soslu somon

Ballı soslu ve soya soslu olarak iki çeşit olarak somon yaptık ve her ikisini de beğendik ❤️ Sıklıkla balık yapıyor ve beğendiğimiz tarifleri sizlerle paylaşıyorum. Somon, hamsi yağlanana kadar tercih ettiğimiz bir balık. Üstelik içerdiği OMEGA açısından da çok kıymetli özellikle çocuklar için. Tarifleri elbette diğer balık türlerine de uyarlayabilirsiniz. 😇 @mutfakkeyiftir sayfamızı takip etmeyi unutmayın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

40 Tarif       6 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ballı Soslu & Soya Soslu Somon Tarifi İçin malzemeler

  • 700 gr somon ( bizde dört kişiye anca yetiyor)
  • Tuz
  • 1 adet kırmızı soğan
  • Çeri domates
  • Yeşil biber

Ballı sos için (servis esnasında);

  • 3 çorba kaşığı çiçek balı
  • 1/2 limon suyu
  • Kekik
  • Tuz

Soyalı sos için (fırında pişirirken);

  • 1/2 limon suyu
  • 3 çorba kaşığı soya sosu
  • 1 çorba kaşığı çiçek balı
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik

Ballı Soslu & Soya Soslu Somon Nasıl Yapılır?

  • 👩‍🍳 Öncelikle somonlar küp şeklinde doğranır ve tuzlanır. 
  • Çöp şişlere domates, biber ve somonlar dizilir. Kırmızı soğan bütünlüğü bozulmadan halka şeklinde doğranır. Şişler ve soğanlar fırın ızgarasına alınır.
  • Bu aşamada soya soslu veya ballı soslu için iki ayrı aşama olacaktır.
  • Eğer soya soslu pişirmek isterseniz şişlerin ve soğanların üzerine hazırlanan soyalı sos gezdirilir. (Soğana enfes bir tat katıyor mutlaka denemelisiniz)
  • Eğer ballı soslu tercih ediliyorsa şişlerin üzerine bir miktar zeytinyağı yada parça tereyağı koyulur.
  • Her iki çeşit için de; Fırın ızgara modunda çalıştırılır ve balıklar önlü arkalı kızartılır.
  • Ballı soslu somon için hazırlanan sos servis tabağına alınan somonların üzerine gezdirilir. (Fırında sossuz pişirilen)
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!