ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KAHVALTILIK TARİFLER PANCAR REÇELİ

Pancar Reçeli

Pancar Reçeli

Pancar severler için lezzetli bir tarif, denemelisiniz.👌

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat 30 dakika

53 Tarif       11 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pancar Reçeli Tarifi İçin malzemeler

  • 2 adet pancar
  • 1 adet portakal
  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • Yarım çay kaşığı tereyağı
  • 3 çay kaşığı limon tuzu
  • 2 tane karanfil

Pancar Reçeli Nasıl Yapılır?

  • Pancar küp küp doğranır.
  • Portakal kabuğu rendelenir. (Reçele portakal kabuğu rendesi istediğiniz miktar da  koyabilirsiniz.) 
  • Tencereye pancar , şeker ve su koyulur. Kaynamaya bırakılır. Biraz kaynayınca içerisine portakal kabuğu rendesi koyulur, kaynamaya bırakılır.
  • Karanfil, tereyağı (şekerlenmeyi önlemek için koyulur), limon tuzu koyulur.
  • Pancar reçeli ara ara karıştırılır, koyu bir kıvam alana kadar pişirilir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!