Pancar Reçeli

25 Ağustos 2022 tarihinde güncellendi.
Pancar Reçeli

Pancar severler için lezzetli bir tarif, denemelisiniz.👌

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Pancar Reçeli için

Malzemeler

  • 2 adet pancar
  • 1 adet portakal
  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • Yarım çay kaşığı tereyağı
  • 3 çay kaşığı limon tuzu
  • 2 tane karanfil
Pancar Reçeli

Nasıl Yapılır

  1. Pancar küp küp doğranır.
  2. Portakal kabuğu rendelenir. (Reçele portakal kabuğu rendesi istediğiniz miktar da  koyabilirsiniz.) 
  3. Tencereye pancar , şeker ve su koyulur. Kaynamaya bırakılır. Biraz kaynayınca içerisine portakal kabuğu rendesi koyulur, kaynamaya bırakılır.
  4. Karanfil, tereyağı (şekerlenmeyi önlemek için koyulur), limon tuzu koyulur.
  5. Pancar reçeli ara ara karıştırılır, koyu bir kıvam alana kadar pişirilir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo