Madame Croque

Tek başına oldukça doyurucu ve lezzetli bir öğün, tam hafta sonu kahvaltıları için ideal bir seçenek.
Kaç
Kişilik
1 kişilik
Hazırlama
Süresi
10 dakika
Pişirme
Süresi
8 dakika
doğuchef
iyi bir mutfak insanı hiçbir ayrım yapmaz ve her mutfağı ilgiyle öğrenip uygular
7 Tarif 11 Takipçi

Madame Croque Tarifi İçin malzemeler
- 120 ml süt
- 1 çay kaşığı un
- 1 dilim kaşar peyniri (orijinal emmantel peyniri ile yapılır)
- 2 yemek kaşığı parmesan peyniri
- 2 adet büyük tost ekmeği
- 1 dilim dana jambon (hindi füme, dana salam yada hangi çeşit istiyorsanız onu kullanabilirsiniz)
- 1 adet yumurta
- 2 tatlı kaşığı tereyağı
Madame Croque Nasıl Yapılır?
- Ekmekler ısınmış tavada önlü arkalı kızartılır. Kızaran ekmeklerin arasına peynir ve jambon koyulup tepsiye alınır.
- Küçük bir tavada tereyağı eritilir. Üzerine un eklenip kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Kavrulan karışıma süt ilave edilir ve hızlıca çırpılır. Kaynamaya başlayınca parmesan eklenir biraz daha karıştırılıp altı kapatılır.
- Tamamen pürüzsüz bir kıvam olmasına gerek yok beşamel sos gibi, o yüzden biraz pütürlü olabilir.
- Hazırlanan tostun üzerine peynirli karışım dökülür ve 200 derece fırında yaklaşık 4-5 dakika pişirilir.
- Küçük bir tavada yağ eritilir ve yumurta göz olacak şekilde pişirilir. Fırından çıkarılan tostu üzerine koyulur ve servise hazır hale gelir. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR