Karamelize Soğan Ve Pazılı Omlet

15 Kasım 2020 tarihinde güncellendi.
Karamelize Soğan Ve Pazılı Omlet

Soğanı karamelize ettik, ince doğranmış pazıları ilave edip yumurtayı nefis bir inlete çevirdik. Mutlaka deneyin. @mutfakkeyiftir Instagram sayfamı takip etmeyi unutmayın. ❤️

Hazırlanma Süresi : 2 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Karamelize Soğan Ve Pazılı Omlet için

Malzemeler

  • 1 adet büyük boy soğan
  • 2 yaprak pazı
  • 4 yumurta
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1/2 çay bardağı su
  • Tuz
Karamelize Soğan Ve Pazılı Omlet

Nasıl Yapılır

  1. 👩‍🍳 Kuru soğan dikey olarak ikiye bölünür ve yatay olarak piyazlık doğranır. İnce uzun şeritler haline getirilen soğan tavaya alınır.
  2. Kendi haline bırakılır. Bir iki dakika sonra az su aktarılır ve karıştırılır. Tekrar kendi haline bırakılır.
  3. Üç dört kere bu işlem tekrarlanır ve soğanlar karamelize edilir. 
  4. Pazılar küçük doğranır. Soğanlara ilave edilir. Tereyağı eklenir ve erimesi sağlanır.
  5. Çırpılmış yumurtalar ve tuz ilave edilerek karıştırılır. Tavanın kapağı kapatılır ve pişirilir.
  6. Servis ederken pul biber serpilir. Afiyetle ❤️
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo