Gyeran Mari Omlet

Kahvaltınıza renk ve keyif katacak bir tarif sizinle. Bir beğeni ve yorumunuzu @mutfakkeyiftir Instagram sayfamda alirim 😊 hatta seveceğini düşündüğünüz bir arkadaşınıza gönderirseniz çok daha da mutlu olurum.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
5 dakika
Pişirme
Süresi
5 dakika
mutfakkeyiftir
Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif 31 Takipçi

Gyeran Mari Omlet Tarifi İçin malzemeler
- 6 adet yumurta
- 1 adet kırmızı soğan
- 3-4 dal taze soğan
- 1 adet uzun sosis (zorunlu değil)
- 1 küçük kase kaşar peyniri
- Tuz
- Tereyağı
Gyeran Mari Omlet Nasıl Yapılır?
- Kırmızı soğan, taze soğan ve dişiler küçük ebatlarda doğranır. Kırmızı soğanlar tavaya alınır ve sotelenir.
- Az su ekleyip karıştırıp bir sure sonra tekrar az su ekleyip işleme devam edilir. Şeker kullanmadan soğanı karamelize edilmiş olur.
- Taze soğan ve sosisler eklenir ve kısa süre daha sotelenir. Ayrı bir kapta kırılmış çırpılmış yumurtalara eklenir ve karıştırılır.
- Büyükçe bir tavaya tereyağı alınır. Yumurtalı karışımdan bir miktar tavaya aktarılır. (Tavanın zemini kaplanacak ve kalın olmayacak miktarda).
- Yumurta pişmeye başladığında rulo şeklinde sarılmaya başlanır. Rulo sardıkça tavada açılan yerlere kalan yumurtalı karışım aktarılır.
- Yumurta harcı bitene kadar rulo sarma işlemine devam edilir. Rulo sarılan omlet iki parmak kalınlığında dilimlenerek servis edilir.
- 🧐 İç malzemesinin isteğe bağlı olarak çeşitlendirilmesi mümkündür.
- 🧐 Kore omleti olarak geçer ve kırmızı ve taze soğan kullanılır. Afiyetle. ❤️

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR