Gyeran Mari Omlet

Gyeran Mari Omlet
07 Mayıs 2021

Kahvaltınıza renk ve keyif katacak bir tarif sizinle. Bir beğeni ve yorumunuzu @mutfakkeyiftir Instagram sayfamda alirim 😊 hatta seveceğini düşündüğünüz bir arkadaşınıza gönderirseniz çok daha da mutlu olurum.


Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Gyeran Mari Omlet için

Malzemeler

  • 6 adet yumurta
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 3-4 dal taze soğan
  • 1 adet uzun sosis (zorunlu değil)
  • 1 küçük kase kaşar peyniri
  • Tuz
  • Tereyağı
Gyeran Mari Omlet

Nasıl Yapılır

  1. Kırmızı soğan, taze soğan ve dişiler küçük ebatlarda doğranır. Kırmızı soğanlar tavaya alınır ve sotelenir.
  2. Az su ekleyip karıştırıp bir sure sonra tekrar az su ekleyip işleme devam edilir. Şeker kullanmadan soğanı karamelize edilmiş olur.
  3. Taze soğan ve sosisler eklenir ve kısa süre daha sotelenir. Ayrı bir kapta kırılmış çırpılmış yumurtalara eklenir ve karıştırılır.
  4. Büyükçe bir tavaya tereyağı alınır. Yumurtalı karışımdan bir miktar tavaya aktarılır. (Tavanın zemini kaplanacak ve kalın olmayacak miktarda).
  5. Yumurta pişmeye başladığında rulo şeklinde sarılmaya başlanır. Rulo sardıkça tavada açılan yerlere kalan yumurtalı karışım aktarılır.
  6. Yumurta harcı bitene kadar rulo sarma işlemine devam edilir. Rulo sarılan omlet iki parmak kalınlığında dilimlenerek servis edilir.
  7. 🧐 İç malzemesinin isteğe bağlı olarak çeşitlendirilmesi mümkündür. 
  8. 🧐 Kore omleti olarak geçer ve kırmızı ve taze soğan kullanılır. Afiyetle. ❤️
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo