ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KAHVALTILIK TARİFLER GYERAN MARİ OMLET

Gyeran Mari Omlet

GYERANMARİ (rulo sarılmış) OMLET

Kahvaltınıza renk ve keyif katacak bir tarif sizinle. Bir beğeni ve yorumunuzu @mutfakkeyiftir Instagram sayfamda alirim 😊 hatta seveceğini düşündüğünüz bir arkadaşınıza gönderirseniz çok daha da mutlu olurum.


Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

mutfakkeyiftir Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       16 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Gyeran Mari Omlet Tarifi İçin malzemeler

  • 6 adet yumurta
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 3-4 dal taze soğan
  • 1 adet uzun sosis (zorunlu değil)
  • 1 küçük kase kaşar peyniri
  • Tuz
  • Tereyağı

Gyeran Mari Omlet Nasıl Yapılır?

  • Kırmızı soğan, taze soğan ve dişiler küçük ebatlarda doğranır. Kırmızı soğanlar tavaya alınır ve sotelenir.
  • Az su ekleyip karıştırıp bir sure sonra tekrar az su ekleyip işleme devam edilir. Şeker kullanmadan soğanı karamelize edilmiş olur.
  • Taze soğan ve sosisler eklenir ve kısa süre daha sotelenir. Ayrı bir kapta kırılmış çırpılmış yumurtalara eklenir ve karıştırılır.
  • Büyükçe bir tavaya tereyağı alınır. Yumurtalı karışımdan bir miktar tavaya aktarılır. (Tavanın zemini kaplanacak ve kalın olmayacak miktarda).
  • Yumurta pişmeye başladığında rulo şeklinde sarılmaya başlanır. Rulo sardıkça tavada açılan yerlere kalan yumurtalı karışım aktarılır.
  • Yumurta harcı bitene kadar rulo sarma işlemine devam edilir. Rulo sarılan omlet iki parmak kalınlığında dilimlenerek servis edilir.
  • 🧐 İç malzemesinin isteğe bağlı olarak çeşitlendirilmesi mümkündür. 
  • 🧐 Kore omleti olarak geçer ve kırmızı ve taze soğan kullanılır. Afiyetle. ❤️
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!