Mayalı Ekmek

Mayalı Ekmek
18 Eylül 2020

Siz de kendi ekmeklerinizi hazırlamak ister misiniz? Okuyucumuz @nazlican8790' dan gelen mayalı ekmek tarifini sizler için derledik. Hazırsanız, evde mayalı ekmek nasıl yapılır birlikte görelim.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Mayalı Ekmek için

Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 2 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 kaşık şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
Mayalı Ekmek

Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak mayayı ılık su ve şeker ile karıştırıp 10 dakika çözülmesi için bekletin. 
  2. Ardından yoğurma kabının içine un ve tuzu ekleyip ortasına çukur açın. Çukurun içine çözünen mayalı karışımı ekleyin.
  3. Tüm malzemeleri yumuşak bir kıvam alıncaya kadar yoğurun.
  4. Kıvam tutunca hamurun üzerini nemli bezle örterek mayalanması için 40 dakika bekletin.
  5. Elinizi hafifçe ıslattıktan sonra tezgaha un serpin ve ekmek hamurunu 7-8 bezeye ayırın. Her bir bezeye elinizle ekmek şekli verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Fırına atmadan önce 20 dakika daha bekletin. Daha sonra bıçağın tersiyle derin çizikler atın. Son olarak ekmeklerin üzerine yoğurt sürün ve önceden ısıtılmış 220 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin.

Püf noktası

  1. Ekmek hamurunun yapışmaması ve rahat şekil verilebilmesi için elinizi ve bıçağı hafifçe ıslatın. Hamuru mayalama işlemi için bekletirken ortam ısısının yüksek olmasına dikkat edilmesi gerekir. Sıcak ortamlarda mayalanma işlemi daha hızlı gerçekleşiyor.

Ev yapımı ekmek tariflerine buradan ulaşabilirsiniz. Karadeniz usulü tam buğday unlu ekmek tarifine göz atmayı unutmayın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo