Lavaş

❤️ Lavaş.. Hani o sıcak sıcak haliyle tereyağı sürüp yediğimiz ya da et köfte kebap yemeklerinin vazgeçilmezi olan; Peynir domates eşliğinde sarıp sarmaladığımız ya da okula giden çocuklara beslenme hazırlamak için değerlendirebileceğimiz lavaş.. Siz de evde yapabilir, kapalı muhafaza ederek saklayabilirsiniz. @mutfakkeyiftir sayfamı takip etmeyi unutmayın ❤️
Püf noktalarıyla sunulan ev yapımı lavaş tarifine de göz atın.
Kaç
Kişilik
14 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika
mutfakkeyiftir
Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
178 Tarif 15 Takipçi

Lavaş Tarifi İçin malzemeler
- 3 su bardağı un
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yeterince su
Lavaş Nasıl Yapılır?
- Un, tuz, maya harmanlanır. Kontrollü ve azar azar su ilave edilerek ele yapışmayan ve sert olmayan bir hamur elde edilir.
- Hamur bezelere ayrılır. Her beze unlu zeminde tabak büyüklüğünde açılır.
- Açılan hamurlar sıcak tavada önlü arkalı kızartılır.
- Benim hamurum yaklaşık bir bardak su aldı. Sizin için miktar değişebilir.
- Tavada kalan unlar ara ara silinip alınmalıdır.
- Kurumamaları için üstü kapalı bekletilmelidir.

Dergide bu ay neler var?