ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ LAVAŞ

Lavaş

Lavaş

❤️ Lavaş.. Hani o sıcak sıcak haliyle tereyağı sürüp yediğimiz ya da et köfte kebap yemeklerinin vazgeçilmezi olan; Peynir domates eşliğinde sarıp sarmaladığımız ya da okula giden çocuklara beslenme hazırlamak için değerlendirebileceğimiz lavaş.. Siz de evde yapabilir, kapalı muhafaza ederek saklayabilirsiniz. @mutfakkeyiftir sayfamı takip etmeyi unutmayın ❤️

Püf noktalarıyla sunulan ev yapımı lavaş tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

14 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

27 Tarif       4 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Lavaş Tarifi İçin malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yeterince su

Lavaş Nasıl Yapılır?

  • Un, tuz, maya harmanlanır. Kontrollü ve azar azar su ilave edilerek ele yapışmayan ve sert olmayan bir hamur elde edilir.
  • Hamur bezelere ayrılır. Her beze unlu zeminde tabak büyüklüğünde açılır.
  • Açılan hamurlar sıcak tavada önlü arkalı kızartılır.
  • Benim hamurum yaklaşık bir bardak su aldı. Sizin için miktar değişebilir.
  • Tavada kalan unlar ara ara silinip alınmalıdır.
  • Kurumamaları için üstü kapalı bekletilmelidir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!