ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ LAVAŞ

Lavaş

Lavaş

❤️ Lavaş.. Hani o sıcak sıcak haliyle tereyağı sürüp yediğimiz ya da et köfte kebap yemeklerinin vazgeçilmezi olan; Peynir domates eşliğinde sarıp sarmaladığımız ya da okula giden çocuklara beslenme hazırlamak için değerlendirebileceğimiz lavaş.. Siz de evde yapabilir, kapalı muhafaza ederek saklayabilirsiniz. @mutfakkeyiftir sayfamı takip etmeyi unutmayın ❤️

Püf noktalarıyla sunulan ev yapımı lavaş tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

14 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

mutfakkeyiftir Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
116 Tarif       12 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Lavaş Tarifi İçin malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yeterince su

Lavaş Nasıl Yapılır?

  • Un, tuz, maya harmanlanır. Kontrollü ve azar azar su ilave edilerek ele yapışmayan ve sert olmayan bir hamur elde edilir.
  • Hamur bezelere ayrılır. Her beze unlu zeminde tabak büyüklüğünde açılır.
  • Açılan hamurlar sıcak tavada önlü arkalı kızartılır.
  • Benim hamurum yaklaşık bir bardak su aldı. Sizin için miktar değişebilir.
  • Tavada kalan unlar ara ara silinip alınmalıdır.
  • Kurumamaları için üstü kapalı bekletilmelidir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!