ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ KABAK TABANLI PİZZA

Kabak Tabanlı Pizza

Kabak tabanlı pizza

@dilhunskitchen Dilhun Samancı’dan tabanında hamur olmayan şahane bir sebzeli pizza tarifi ile karşınızdayız. Tabanı kabaklı karışım ile hazırlanan pizza, domates sosu ve soğan püresi ile zenginleştirilmiştir. Pizzanın üst kısmında ise peynir, biber, mısır, zeytin gibi malzemeler kullanılır. İsteğe göre üzerine ekleyeceğiniz malzemeleri değiştirebilirsiniz. Malzemeleriniz hazırsa, evde kabak tabanlı pizza yapımı için detaylara geçebiliriz.

Farklı çeşitleri olan tepside pizza, lavaş pizza ve İtalyan pizza tarifini deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kabak Tabanlı Pizza Tarifi İçin malzemeler

Taban için:

  • 2 adet rendelenmiş kabak
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı un (her çeşit olur)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 diş sarımsak

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet soğan püresi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Üstü için:

  • Kaşar peyniri (rendelenmiş)
  • Siyah zeytin
  • Mısır
  • Sucuk
  • Dolmalık biber
  • Soğan
  • Mozarella peyniri (rendelenmiş)

Kabak Tabanlı Pizza Nasıl Yapılır?

  • Tabanı için; Tüm malzemeler karıştırılır, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirilir.
  • Sosu için; Tüm malzemeler soğanlar kavrulana kadar orta ateşte pişirilir.
  • Fırından çıkan tabanın üstüne salçalı sos sürüldükten sonra tüm malzemeler üstüne eklenir.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!