Glütensiz, Tuzlu Kolay Kurabiye

Okuyucumuz @glutensizbiblog'dan hem düşük kalorili, hem de oldukça lezzetli bir tarifimiz var. Çay saatlerinde sunabileceğiniz glutensiz kurabiye, ortalama 30 dakika içerisine sofralardaki yerini alır. İsteğe göre çörek otu ve susam ile tatlandırılabilir. Listedeki malzemelere göz attıysanız, glutensiz tuzlu kurabiye yapımına başlayabiliriz.
Alternatif olarak videolu anlatımıyla pembe glazürlü kalp kurabiye tarifini deneyebilir, daha fazlası için kurabiye tarifleri sayfamızdan yararlanabilirsiniz.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
10 dakika

Glütensiz, Tuzlu Kolay Kurabiye Tarifi İçin malzemeler
- 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı glütensiz un
- 2 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 2-3 çay kaşığı çörek otu
Glütensiz, Tuzlu Kolay Kurabiye Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şeker ve oda sıcaklığındaki tereyağı, krema kıvamı alana kadar mikserle çırpılır.
- İçine un ve tuz eklenerek elle yoğurulur. Ele yapışmayan bir hamur elde edilince içine çörek otu eklenir ve biraz daha yoğurulur.
- Pürüzsüz, ele yapışmayan bir hamur olduğunda merdaneyle ne kalın ne de çok ince olmayacak şekilde açılır. İster bardakla isterseniz de kurabiye kalıplarıyla kesilir.
- Şekil verilen kurabiyeler fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında ara ara kontrol edilerek yaklaşık 10 dakika pişirilir.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR