ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ GLUTENSİZ DOMATESLİ KARABUĞDAY EKMEĞİ

Glutensiz Domatesli Karabuğday Ekmeği

glutensiz domatesli karabuğday ekmeği

1 dilimiyle bile oldukça doyurucu olan aynı zamanda sağlıklı bir ekmek.

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

doğuchef iyi bir mutfak insanı hiçbir ayrım yapmaz ve her mutfağı ilgiyle öğrenip uygular
7 Tarif       11 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Glutensiz Domatesli Karabuğday Ekmeği Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gram glutensiz karabuğday unu
  • 2 adet yumurta
  • 1 bardak süt
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 50 gram ceviz
  • 1 paket glutensiz kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 10-12 adet cherry domates
  • 14-15 adet kuru domates
  • 2 adet sarımsak

Glutensiz Domatesli Karabuğday Ekmeği Nasıl Yapılır?

  • Yumurtalar mikserde iyice çırpılır ardından tuz, şeker, yağ, süt ilave edilir tekrar çırpılır.
  • Karabuğday unu yavaşça elenerek ilave edilir çırpmaya yavaşça devam edilir ardından kabartma tozu eklenir.
  • Son olarak sıcak suda bekletilen kuru domatesler küçük küçük doğranır, sarımsaklar ezicide ezilir
  • Cevizler istediğiniz boyutta dövülüp küçültülür spatula yardımı ile kenardan alt üst yaparak güzelce karıştırılır.
  • Ekmek hamurumuz yağlı pişirme kağıdı koyulmuş baton yada yuvarlak bir kalıba dökülür üzeri yağlanır ve ikiye doğranmış cherry domatesler hafifçe bastırarak eklenir.
  • Yarım saat kadar üzeri kapatılıp dinlendirilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-40 dakika pişirilir.
  • Pişen ekmeğimiz ılıdıktan sonra kalıptan çıkarılıp dilimlenip yemeğe hazır hale gelir. AFİYET OLSUN...
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!