Badem Unlu Kek

Badem Unlu Kek
12 Kasım 2021

Sağlıklı kek kategorisine rahatlıkla alabileceğimiz bir kek tarifi ile geldim. Tamamen glutensiz undan. Ufak bir çikolata kreması dokunuşu var ama o kadar olur değil mi?

Okurlarımızdan gelen unsuz çikolatalı kek, ıslak kek ve runeberg keki tarifine göz atın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Badem Unlu Kek için

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 7 yemek kaşığı esmer şeker
  • 1 su bardağı badem sütü(normal süt de olur)
  • 2 su bardağı badem unu
  • 1 su bardağı hindistan cevizi unu
  • 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
  • 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi (badem ezmesi, fındık ezmesi de olur)
  • 4 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü (1 paket vanilin de olur)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 10 tatlı kaşığı çikolata kreması(arasına koymak için)
Badem Unlu Kek

Nasıl Yapılır

  1. Yumurta ve şekeri çırpın.
  2. Sıvı malzemeleri ekleyin ve çırpın.
  3. Kuru malzemeleri ve diğer kalan malzemeleri de ekleyip çırpmaya devam edin.
  4. Her birine bir tatlı kaşığı çikolata kreması ekleyip üzerini yine kek harcıyla kaplayın.
  5. Çiğ bademi parçalayıp üzerlerini süsleyin.
  6. Koyu kıvamlı bir kek olacak. Muffin kabına kağıt kalıpları koyun ve bütün kalıpların içine tabanı kaplayacak kadar harç ekleyin.
  7. 175 derece önceden ısınmış fırında 25-30 dakika pişsin. Üzeri kızarınca fırından alın. İlk sıcağı çıkınca ılık bir şekilde servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo