ANASAYFA TARİFLER SİZDEN ET YEMEKLERİ YUMUŞAK KÖFTE VE SUMAKLI SOĞAN

Yumuşak Köfte Ve Sumaklı Soğan

Yumuşak Köfte Tarifi + Sumaklı Soğan

Pekmez ile köfteye yeni bir tat katmak ister misiniz? Yumuşak ve nefis bir lezzeti olan köfte tarifi..

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

14 Tarif       3 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yumuşak Köfte Ve Sumaklı Soğan Tarifi İçin malzemeler

Köfte malzemeleri:

  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 600 gram orta yağlı kıyma
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı üzüm pekmezi
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası ️
  • 1 tutam karabiber

Sumaklı soğan malzemeleri:

  • 2 adet iri soğan (tercihen kırmızı soğan)
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Limon veya nar ekşisi

Yumuşak Köfte Ve Sumaklı Soğan Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yumurta, soyup dilimlediğimiz soğan, kabuğundan ayırdığımız sarımsaklar ve maydanozları rondodan geçirelim.
  • Geniş bir kabın içerisine, rondodan geçirdiğimiz karışımı, kıymayı, galeta ununu, karabiberi, karbonatı, tuzu, kimyonu, üzüm pekmezini, biber salçasını ekleyip yoğurmaya başlayalım.
  • Yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra kabı streç film ile sarıp 2-3 saat buzdolabında dinlenmeye bırakalım. Benim önerim geceden bırakmanızdan yana, kıyma ne kadar dinlenirse o kadar lezzetli olacaktır.
  • Dinlenen harcımızı alalım ve harçtan parçalar alarak istediğimiz şekilde köftelerimizi hazırlayalım. Ben ince uzun ve top top şekillerde de hazırladım. Özellikle top top olanları bol miktarda domates sosu ile karıştırıp ayrı bir soslu köfte de sunabilirsiniz. (köfteleri ne kadar ince yaparsak içleri o kadar iyi pişer ve lezzeti artar.)
  • Izgara tavasında daha iyi olur fakat bende bu tava olmadığı için normal bir tavayı ısıtıp, köfteleri ısınan tavada, yağ eklemeden pişirdim.
  • Servis için yanına pilav ve sumaklı soğan öneririm.
  • Sumaklı soğan hazırlanışı; soğanı ince ince doğrayıp ve tuz ilave edilerek ovun. Sumak, zeytinyağı ve nar ekşisi (limon) ekleyip karıştırın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!