Pekmez ile köfteye yeni bir tat katmak ister misiniz? Yumuşak ve nefis bir lezzeti olan köfte tarifi..
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Geniş bir kabın içerisine, rondodan geçirdiğimiz karışımı, kıymayı, galeta ununu, karabiberi, karbonatı, tuzu, kimyonu, üzüm pekmezini, biber salçasını ekleyip yoğurmaya başlayalım.
Yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra kabı streç film ile sarıp 2-3 saat buzdolabında dinlenmeye bırakalım. Benim önerim geceden bırakmanızdan yana, kıyma ne kadar dinlenirse o kadar lezzetli olacaktır.
Dinlenen harcımızı alalım ve harçtan parçalar alarak istediğimiz şekilde köftelerimizi hazırlayalım. Ben ince uzun ve top top şekillerde de hazırladım. Özellikle top top olanları bol miktarda domates sosu ile karıştırıp ayrı bir soslu köfte de sunabilirsiniz. (köfteleri ne kadar ince yaparsak içleri o kadar iyi pişer ve lezzeti artar.)
Izgara tavasında daha iyi olur fakat bende bu tava olmadığı için normal bir tavayı ısıtıp, köfteleri ısınan tavada, yağ eklemeden pişirdim.
Servis için yanına pilav ve sumaklı soğan öneririm.
Sumaklı soğan hazırlanışı; soğanı ince ince doğrayıp ve tuz ilave edilerek ovun. Sumak, zeytinyağı ve nar ekşisi (limon) ekleyip karıştırın. Afiyet olsun.
Teşekkür ederiz.