ANASAYFA TARİFLER SİZDEN ET YEMEKLERİ TAVUKLU KREP SARMA

Tavuklu Krep Sarma

Tavuklu krep sarma

Enfes, doyurucu krep sarma..


Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

15 dakika

2 Tarif       2 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tavuklu Krep Sarma Tarifi İçin malzemeler

Krep için;

  • 2 adet yumurta 🍴
  • 2 su bardağı süt 🍴
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ 🍴
  • 1.5 su bardağı un 🍴
  • Tuz 🍴

Beşamel sos için;

  • Bir yemek kaşığı tereyağı 🍴
  • 1.5 yemek kaşığı un 🍴
  • 1.5 su bardağı süt 🍴
  • Tuz 🍴
  • Karabiber 🍴

Tavuk sote için;

  • 2/3 yemek kaşığı sıvıyağ 🍴
  • 350 gram tavuk bonfile 🍴
  • 1 adet yeşil biber 🍴
  • 1 adet kırmızı biber 🍴
  • Tuz, kekik, karabiber 🍴
  • 1 tatlı kaşığı salça 🍴

İçi ve üzeri içi;

  • Kaşar peyniri 🍴

Tavuklu Krep Sarma Nasıl Yapılır?

  • İlk önce krepler hazırlanır, krep ne kadar ince olursa o kadar güzel olur.😉
  • Bir kapta tüm malzemeler karıştırılır. Krep tavasına bir çay kaşığı kadar tereyağı konur. Krepten bir kepçe dökülür. Bu şekilde önlü arkalı pişirilir.
  • Tavuklar küçük doğranır. Tavada yağ ile biraz sotelenir. Biberler eklenir, biraz pişirilir ve baharat, salça eklenip biraz daha pişirilip ocaktan alınır.
  • Beşamel sos için küçük bir tencerede tereyağı eritilir ve un ile biraz kavrulur. Ardından yavaş yavaş süt ilave edilir, topaklanma olmaması için hızlıca çırpılır.
  • Tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alınır. Artık sarma işlemine geldi sıra☺️ Krepin ortasına bir kaşık beşamel sos, rendelenmiş kaşar peyniri ve tavuk konur, bohça şeklinde katlanır.
  • Üzerine beşamel sos ve rendelenmiş kaşar konur. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizilir. 180 derece fırında kaşar kızarana kadar pişirilir. AFİYET OLSUN☺️
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!