Sultan Kebabı

Doyurucu, lezzetli, yapımı kolay bir tarif beğenilerinizi bekliyor. Hem görsel hem de lezzet olarak ister akşam sofranıza isterseniz davetlilerinize tereddüt etmeden yapabileceğiniz ve beğeni alacağınız bir alternatif. 😇 @mutfakkeyiftir sayfamı takip etmeyi unutmayın ❤️
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
25 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika
mutfakkeyiftir
Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif 15 Takipçi

Sultan Kebabı Tarifi İçin malzemeler
- 400 gr hindi / tavuk kuşbaşı
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 su bardağı bezelye
- 1 adet havuç
- 1 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet iri boy patates
- 1 çorba kaşığı tatlı biber salçası
- Tuz
- Köri
- Kırmızı toz biber
- 4 adet yufka
- 1 adet yumurta sarısı
Sultan Kebabı Nasıl Yapılır?
- Soğan tencerede kavrulur. Hindi kuşbaşılar eklenir ve sotelenir. Rengi değişen etlere sebzeler ve salça ilave edilir.
- Kapağı kapatılır ve kendi suyu ile pişirilir. Pişmeye yakın tuz ve baharatlar ilave edilir.
- Yufkalar üst üste koyulur. Önce ikiye ardından tekrar ikiye katlanır (dörtte bir haline getirilmiş olacak).
- Büyükçe bir tabak ölçü alınarak yufkalar yuvarlak kesilir. 4 yufkadan bu şekilde 16 parça elde edilir.
- Üç yada iki kat yufka ( üç kalın olmuyor, iki ince olmuyor. Tercihinize göre veya çıkmasını istediğiniz sayıya göre yapabilirsiniz) tabağa alınır ve ortasına etli harçtan koyulur.
- Kenarlarından içeri katlanır ve bohça haline getirilir. Hazırlanan bohça ters çevrilerek tepsiye alınır.
- Bohçaların üzerine yumurta sarısı sürülür ve 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
- 🍽️ Üzerinin kurumaması için fırından aldıktan sonra üstünü örtebilirsiniz. Afiyetle ❤️

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR