ANASAYFA TARİFLER SİZDEN ET YEMEKLERİ SULTAN KEBABI

Sultan Kebabı

SULTAN KEBABI

Doyurucu, lezzetli, yapımı kolay bir tarif beğenilerinizi bekliyor. Hem görsel hem de lezzet olarak ister akşam sofranıza isterseniz davetlilerinize tereddüt etmeden yapabileceğiniz ve beğeni alacağınız bir alternatif. 😇 @mutfakkeyiftir sayfamı takip etmeyi unutmayın ❤️

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

mutfakkeyiftir Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       15 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sultan Kebabı Tarifi İçin malzemeler

  • 400 gr hindi / tavuk kuşbaşı
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet iri boy patates
  • 1 çorba kaşığı tatlı biber salçası
  • Tuz
  • Köri
  • Kırmızı toz biber
  • 4 adet yufka
  • 1 adet yumurta sarısı

Sultan Kebabı Nasıl Yapılır?

  • Soğan tencerede kavrulur. Hindi kuşbaşılar eklenir ve sotelenir.  Rengi değişen etlere sebzeler ve salça ilave edilir.
  • Kapağı kapatılır ve kendi suyu ile pişirilir. Pişmeye yakın tuz ve baharatlar ilave edilir. 
  • Yufkalar üst üste koyulur. Önce ikiye ardından tekrar ikiye katlanır (dörtte bir haline getirilmiş olacak).
  • Büyükçe bir tabak ölçü alınarak yufkalar yuvarlak kesilir. 4 yufkadan bu şekilde 16 parça elde edilir. 
  • Üç yada iki kat yufka ( üç kalın olmuyor, iki ince olmuyor. Tercihinize göre veya çıkmasını istediğiniz sayıya göre yapabilirsiniz) tabağa alınır ve ortasına etli harçtan koyulur.
  • Kenarlarından içeri katlanır ve bohça haline getirilir. Hazırlanan bohça ters çevrilerek tepsiye alınır.
  • Bohçaların üzerine yumurta sarısı sürülür ve 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
  • 🍽️ Üzerinin kurumaması için fırından aldıktan sonra üstünü örtebilirsiniz. Afiyetle ❤️
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!