ANASAYFA TARİFLER SİZDEN ET YEMEKLERİ STEAK TARTAR

Steak Tartar

steak tartar

Etin en şatafatlı biçimini Balığın en kaliteli ürününü birleştirerek geliştirmiş olduğum bur tabağı çiğ et yemeyen insanlar bile bu lezzetin müdavimi olacak. Dilerim tarifimi beğenirsiniz.


Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

1 Tarif       2 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

1 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Steak Tartar Tarifi İçin malzemeler

  • 150 gram  Dana Bonfile
  • 25 gram  Havyar (siyah yada kırmızı)
  • 15 gram Arpacık Soğan
  • 10 gram Kapari
  • 10 gram Kornişon Turşu
  • 2 gram Frenk soğanı
  • 2 gram Kişniş
  • 2 gram Fesleğen
  • 2 gram Maydanoz
  • 4 gram Worcestershire sos
  • 5 gram Zeytinyağı
  • 2 gram Tabasco
  • 5 gram Ketçap
  • 3 gram Tuz Karabiber
  • 1 Adet Bıldırcın yumurtası sarısı 

Steak Tartar Nasıl Yapılır?

  •  25 gram Arpacık soğan, 10 gram kornişon turşu brunoise şeklinde doğranır. Arpacık soğan acısı çıksın diye doğrandıktan sonra suda bekletilir.
  • 150 gram dana bonfile çok ufak olmayacak şekilde doğranır.
  • Doğranan ete fesleğen , kişniş, maydanoz, frenk soğanı eklenip bir kaşık yardımı ile karıştırılır.
  • Zeytinyağı tuz ve karabiber eklenir ve yedirilir.
  • Etin pişmesini ve tatlanmasını sağlamak için worcestershire sos ve tabasco eklenip karıştırılır.
  • Servis için bir kasnaktan yardım alıp şeklini verdikten sonra bıldırcın yumurtasını üstüne koyuyoruz. (sadece sarısı konulacak)
  • Havyarlarda simetriye uygun şekilde şekil verilen etin üst köşesine koyuyoruz.
  • Yanına kızarmış ekmek de konulabilir.
  • AFİYET OLSUN.... 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!