Steak Tartar

Steak Tartar
25 Ağustos 2022

Etin en şatafatlı biçimini Balığın en kaliteli ürününü birleştirerek geliştirmiş olduğum bur tabağı çiğ et yemeyen insanlar bile bu lezzetin müdavimi olacak. Dilerim tarifimi beğenirsiniz.


Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Steak Tartar için

Malzemeler

  • 150 gram  Dana Bonfile
  • 25 gram  Havyar (siyah yada kırmızı)
  • 15 gram Arpacık Soğan
  • 10 gram Kapari
  • 10 gram Kornişon Turşu
  • 2 gram Frenk soğanı
  • 2 gram Kişniş
  • 2 gram Fesleğen
  • 2 gram Maydanoz
  • 4 gram Worcestershire sos
  • 5 gram Zeytinyağı
  • 2 gram Tabasco
  • 5 gram Ketçap
  • 3 gram Tuz Karabiber
  • 1 Adet Bıldırcın yumurtası sarısı 
Steak Tartar

Nasıl Yapılır

  1.  25 gram Arpacık soğan, 10 gram kornişon turşu brunoise şeklinde doğranır. Arpacık soğan acısı çıksın diye doğrandıktan sonra suda bekletilir.
  2. 150 gram dana bonfile çok ufak olmayacak şekilde doğranır.
  3. Doğranan ete fesleğen , kişniş, maydanoz, frenk soğanı eklenip bir kaşık yardımı ile karıştırılır.
  4. Zeytinyağı tuz ve karabiber eklenir ve yedirilir.
  5. Etin pişmesini ve tatlanmasını sağlamak için worcestershire sos ve tabasco eklenip karıştırılır.
  6. Servis için bir kasnaktan yardım alıp şeklini verdikten sonra bıldırcın yumurtasını üstüne koyuyoruz. (sadece sarısı konulacak)
  7. Havyarlarda simetriye uygun şekilde şekil verilen etin üst köşesine koyuyoruz.
  8. Yanına kızarmış ekmek de konulabilir.
  9. AFİYET OLSUN.... 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo