ANASAYFA TARİFLER SİZDEN ET YEMEKLERİ SEBZELİ ÇANAK TAVUK/HİNDİ KÖFTE

Sebzeli Çanak Tavuk/Hindi Köfte

SEBZELİ ÇANAK TAVUK /HİNDİ KÖFTE

Issız bir adaya düşsem adlı çalışma. 😊 Bu asosyal dönemde ıssız bir ada istemezdim açıkçası. Sunum elbette sandal değil 🤗 çanak şeklinde. @mutfakkeyiftir Instagram hesabında karşınızda "Akşama yapması kolay, lezzeti yerinde bir yemek olsun keyfim yerine gelir" diyorsan, o zaman kaydedelim. İsterseniz kıyma ile de yapabilirsiniz 👍

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

mutfakkeyiftir Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       16 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sebzeli Çanak Tavuk/Hindi Köfte Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr tavuk / hindi kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 3 çorba kaşığı galeta unu
  • Tuz
  • Köri
  • Karabiber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 2 adet havuç
  • 1 adet patates
  • Tuz
  • Kekik
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Tereyağı
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı su
  • Kaşar peyniri

Sebzeli Çanak Tavuk/Hindi Köfte Nasıl Yapılır?

  • 👩‍🍳 Sebzeler küçük küp doğranır. Tuz, kekik, karabiber, toz kırmızı biber eklenen suya koyularak yumuşayana kadar haşlanır.
  • Tavada tereyağı eritilir. Sebzeler süzgeç ile alınıp tereyağına koyulur. kısa süre sotelenir.
  • Tavuk yada hindi eti rondodan geçirilerek kıyma haline getirilir. Yumurta, galeta unu, tuz, karabiber ve köri ile köfte yoğurulur.
  • Köftelere çanak şekli verilir ve tepsiye koyulur. Sebzeler köftelere paylaştırılır. 
  • Sıcak su ve salça karıştırılır, tepsinin zeminin aktarılır. Çanak köfteler 200 derece fırında 15-20 dakika pişirilir.
  • Fırından çıkarılan köftelerin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri koyulup tekrar fırına koyulur. Peynirler eriyene kadar pişirilir. Afiyetle ❤️
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!