Sebzeli Çanak Tavuk/Hindi Köfte

Sebzeli Çanak Tavuk/Hindi Köfte
06 Mart 2021

Issız bir adaya düşsem adlı çalışma. 😊 Bu asosyal dönemde ıssız bir ada istemezdim açıkçası. Sunum elbette sandal değil 🤗 çanak şeklinde. @mutfakkeyiftir Instagram hesabında karşınızda "Akşama yapması kolay, lezzeti yerinde bir yemek olsun keyfim yerine gelir" diyorsan, o zaman kaydedelim. İsterseniz kıyma ile de yapabilirsiniz 👍

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Sebzeli Çanak Tavuk/Hindi Köfte için

Malzemeler

  • 500 gr tavuk / hindi kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 3 çorba kaşığı galeta unu
  • Tuz
  • Köri
  • Karabiber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 2 adet havuç
  • 1 adet patates
  • Tuz
  • Kekik
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Tereyağı
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı su
  • Kaşar peyniri
Sebzeli Çanak Tavuk/Hindi Köfte

Nasıl Yapılır

  1. 👩‍🍳 Sebzeler küçük küp doğranır. Tuz, kekik, karabiber, toz kırmızı biber eklenen suya koyularak yumuşayana kadar haşlanır.
  2. Tavada tereyağı eritilir. Sebzeler süzgeç ile alınıp tereyağına koyulur. kısa süre sotelenir.
  3. Tavuk yada hindi eti rondodan geçirilerek kıyma haline getirilir. Yumurta, galeta unu, tuz, karabiber ve köri ile köfte yoğurulur.
  4. Köftelere çanak şekli verilir ve tepsiye koyulur. Sebzeler köftelere paylaştırılır. 
  5. Sıcak su ve salça karıştırılır, tepsinin zeminin aktarılır. Çanak köfteler 200 derece fırında 15-20 dakika pişirilir.
  6. Fırından çıkarılan köftelerin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri koyulup tekrar fırına koyulur. Peynirler eriyene kadar pişirilir. Afiyetle ❤️
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo