ANASAYFA TARİFLER SİZDEN ET YEMEKLERİ PRATİK BEYTİ KEBAP

Pratik Beyti Kebap

Ev usulü, pratik beyti kebap

Ev usulü, pratik bir beyti kebap hazırlamak gayet kolay. Hazır yufka, biraz köfte ve fırın ile evde kalarak beytinizi yiyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

8 Tarif       2 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pratik Beyti Kebap Tarifi İçin malzemeler

  • 2-3 adet yufka

Köfte için:

  • 500gr köftelik kıyma
  • 1 adet yumurta 🥚
  • 1 adet büyük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 2 çay kaşığı
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Yufkalara ve üzerine sürmek için;
  • 4,5 yemek kaşığı tereyağı

Domates 🍅 sosu için:

  • 1 su bardağı domates 🍅 rendesi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tutam karabiber
  • 2 tutam tuz

Servis esnasında:

  • Yoğurt 

Pratik Beyti Kebap Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak köfte harcını hazırlıyoruz.
  • Sarımsak, soğan ve yumurtayı rondodan geçiriyoruz. Geniş bir kapta kıyma, baharatlar, galeta unu ve rondoda ki karışımı birleştirip, yoğuralım.
  • Köfte harcından bir miktar alıp, uzun, çok ince olmayacak şekilde yassı bir şekle getirip pişirme kağıdı koyduğumuz fırın tepsisine dizelim.
  • Malzemeleri belirttiğim miktarda kullanırsanız yaklaşık 10 adet köfte oluşturabilirsiniz. 2 adet yufkaya yetecektir.
  • Köftelerin boyları piştikçe kısalacaktır bunu da göz ardı etmeyin.
  • Önceden 190 derecede ısıttığımız fırında 20 dakika pişmeye bırakıyoruz. Köftelerin pişmesine yakın, tereyağını eritelim.
  • Yufkalardan bir tanesini alarak ikiye keselim.
  • Serdiğimiz yufkaya, eritmiş olduğumuz tereyağını sürelim.
  • Fırından çıkarttığımız köftelerden üçer tanesini yufkanın düz kısmına yerleştirelim.
  • Yufkayı resimlerdeki gibi sağ ve sol taraflardan kıvırıp daha sonra da ileriye doğru katlayalım.
  • Oluşan ruloyu verevine keselim. Tekrar tepsiye dizelim.
  • Bu sefer 200 derecede ve fırının üst katına yerleştirip, yufkalar çıtır olana kadar pişirelim.
  • Tercihinize göre tepsiye biber 🌶️, domates 🍅, soğan veya patates 🥔 ekleyebilirsiniz.
  • Kebap fırında kızarırken domatesleri 🍅 rendeleyelim.
  • Bir kapta tereyağı eritip, domatesleri birleştirelim.
  • Sos kaynadığında bir tutam tuz ve bir tutam karabiber ekleyelim. Sosumuz hazır.
  • Beytimizi tabaklarken sıcak sosumuzu ekleyebiliriz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!