ANASAYFA TARİFLER SİZDEN ET YEMEKLERİ PİTİ KEBABI

Piti Kebabı

PİTİ KEBABI

Piti kebabı, ne şirin bir isim. Yufka, nohut ve et yoğurtla raksediyor. Yapılması da yemesi de keyifli bir yemek. Arada alternatif olarak düşünülebilir diye kaydediyorum. ❤️

Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

mutfakkeyiftir Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       28 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Piti Kebabı Tarifi İçin malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 300 gr kuşbaşı et
  • 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı et suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için:

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 8-10 dal maydanoz
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • Nane
  • Pul biber

Piti Kebabı Nasıl Yapılır?

  • Akşamdan suya koyulan nohutlar haşlanır. Yufkalar el ile parçalanarak fırın tepsisine alınır. 180 derece fırında yaklaşık 25 dk kurutulur.
  • Bir tencereye tereyağı alınır ve etler kavrulur. Etler yumuşayınca nohutlar ilave edilir.
  • Tuz, karabiber ve et suyu ekleyerek pişirilir. Kuruttuğumuz yufkaların üzerine et ve nohut süzgeçli kepçe ile aktarılır.
  • Yemeğin suyu tepsiye gezdirilir. (Çok sulu yada çok kuru olmamalı. Yufkaların ıslanması gerekir ama şu içinde yüzmemeli).
  • 180 derece fırında 15 dk kadar pişirilir. Yemeğin üzerine sarımsaklı yoğurt koyulur.
  • Tereyağında nane ve pul biberli yapılan sos üzerine gezdirilir ve maydanoz serpilir. Afiyetle ❤️
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!