ANASAYFA TARİFLER SİZDEN ET YEMEKLERİ KUZU ETLİ ENGİNAR

Kuzu Etli Enginar

KUZU ETLİ ENGİNARMALZEMELER

Enginar genelde zeytinyağlı olarak tükettiğimiz bir sebze. Et ile hele kuzu etiyle denemediyseniz ve ne kadar yakıştığını bilmiyorsanız bu tarifi denediğinizde görmüş olacaksınız. Misafirlerinize, davet sofranıza dahi girebilecek keyifle bir lezzeti olan tarifi kaydetmeyi, denemeyi unutmayın @mutfakkeyiftir Instagram sayfamızda ayrıntılar mevcut 🤗

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

mutfakkeyiftir Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
109 Tarif       12 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kuzu Etli Enginar Tarifi İçin malzemeler

  • 4 adet enginar
  • 400 gr kuzu kuşbaşı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı tatlı biber salçası
  • 1/2 limon suyu
  • Tuz
  • 3 su bardağı su
  • Dereotu

Kuzu Etli Enginar Nasıl Yapılır?

  • Isıtılmış tencerede kuzu kuşbaşı etleri rengi dönene kadar kavrulur. Yemeklik doğranmış soğan ve tatlı biber salçası eklenir.
  • Su ilave edilerek etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Enginarlar sekize üçgen olarak doğranır. (Büyüklüğüne göre değişebilir ve istenilen şekilde de doğranabilir).
  • Tencereye limon suyu eklenir, enginarlar tencereye alınır. Tuz ilave ederek tencerenin kapağı kapatılır.
  • Enginarlar yumuşayana kadar pişirilir. Servis ederken üzerine dereotu serpilir.
  • Enginarları dilimlemek yerine bütün olarak da pişirebilirsiniz. Her iki türlü olarak da görselini ekledim. Afiyetle ❤️
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!