Köfte Çanağında Çedar Soslu Makarna

02 Mart 2021 tarihinde güncellendi.
Köfte Çanağında Çedar Soslu Makarna

Köfte ile soslu makarnanın buluşması ile sunumda farklılık, lezzette artış hissedeceğiniz üstelik öyle zor bir yanı da olmayan bir tarif. İlk denediğimizde oldukça keyif almıştık, çocuklar dahi beğenerek yedik. 


Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Köfte Çanağında Çedar Soslu Makarna için

Malzemeler

  • 300 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 dilim ekmek içi (galeta unu)
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Haşlanmış makarna (1/4 paket)
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • Karabiber
  • Muskat
  • Çedar peyniri
Köfte Çanağında Çedar Soslu Makarna

Nasıl Yapılır

  1. 👩‍🍳 Kıyma, rendelenmiş kuru soğan, yumurta, ekmek içi, kekik, tuz, karabiber ile köfte hamuru yoğurulur.
  2. Çanak şekli verilen köfteler 180 derece fırında yaklaşık 10 dk pişirilir. Makarna haşlanır. Bir tencerede tereyağı eritilir ve un eklenir.
  3. Un kokusu çıkana kadar kavrulur. Yavaş yavaş süt ilave edilerek beşamel sos hazırlanır. Sosun içine iki dilim doğranmış çedar peyniri, karabiber ve muskat rendesi eklenip karıştırılır.
  4. Haşlanan makarnalar sosa aktarılır ve karıştırılır. Fırından alınan köfte çanaklarına makarna paylaştırılır.
  5. Üzerine çedar peyniri koyulur. 180 derece fırında peynir eriyene kadar tutulur. Sıcak servis edilir. Afiyetle ❤️
  6. 🧐 Bu ölçüde dört adet köfte çanağında makarna elde edilebilir. Ebatın büyüklüğüne ve porsiyon sayısına göre malzemeler arttırılabilir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo