Haşlama Etli Çökertme Kebabı

Haşlama Etli Çökertme Kebabı
13 Şubat 2021
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Haşlama Etli Çökertme Kebabı için

Malzemeler

  • 🍴 100-150 gr haşlanmış et
  • 🍴 3-4 adet küçük boy patates
  • 🍴 4 yemek kaşığı domates sosu
  • 🍴 1 tatlı kaşığı salça
  • 🍴 kızartmak için sıvıyağ
  • 🍴 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 🍴 Tuz, karabiber, kimyon
  • 🍴 1 diş sarımsak
  • 🍴 3 yemek kaşığı yoğurt
Haşlama Etli Çökertme Kebabı

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle patatesleri soyuyoruz ve kibrit çöpü gibi ince kesiyoruz sonra hepsini suya koyup nişastasından arındırıyoruz.
  2. Kuruması için  ben salata kurutucu ile çevirdim çok pratik oldu.
  3. Ve kızgın yağda kızarmaya bırakıyoruz. Kıtır kıtır patatesler elde ediyoruz.
  4. Diğer tarafta erlerimizi jülyen şekilde doğruyoruz tavaya atıp zeytinyağı ve tereyağı ile iyice kavuruyoruz.
  5. Bir diğer tavada yazdan hazırladığımız domates sosunu ısıtıyoruz içine salça da ekleyip bir güzel kavuruyoruz.
  6. Eğer domates sosu yoksa 1 adet domatesi rendeliyoruz sarımsak, soğan ve salça ile kavurarak güzel bir sos yapıyoruz.
  7. Salça arzuya kalmış ben salça tadını seviyorum. Hemen yoğurdumuzu sarımsak ekleyip az suyla açıyoruz.
  8. Tabağımıza önce kızartıp fazla yağını çektirdiğimiz patatesleri, üzerine yoğurt, et ve sosunu ekleyerek mükemmel bir çökertme kebabı elde ediyoruz.
  9. Afiyet şeker olsun efendim lezzetine doyum olmayan kebabımız hazırdır.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo