ANASAYFA TARİFLER SİZDEN ET YEMEKLERİ HAŞLAMA ETLİ ÇÖKERTME KEBABI

Haşlama Etli Çökertme Kebabı

HAŞLAMA ETLİ ÇÖKERTME KEBABI

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

2 Tarif       2 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Haşlama Etli Çökertme Kebabı Tarifi İçin malzemeler

  • 🍴 100-150 gr haşlanmış et
  • 🍴 3-4 adet küçük boy patates
  • 🍴 4 yemek kaşığı domates sosu
  • 🍴 1 tatlı kaşığı salça
  • 🍴 kızartmak için sıvıyağ
  • 🍴 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 🍴 Tuz, karabiber, kimyon
  • 🍴 1 diş sarımsak
  • 🍴 3 yemek kaşığı yoğurt

Haşlama Etli Çökertme Kebabı Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patatesleri soyuyoruz ve kibrit çöpü gibi ince kesiyoruz sonra hepsini suya koyup nişastasından arındırıyoruz.
  • Kuruması için  ben salata kurutucu ile çevirdim çok pratik oldu.
  • Ve kızgın yağda kızarmaya bırakıyoruz. Kıtır kıtır patatesler elde ediyoruz.
  • Diğer tarafta erlerimizi jülyen şekilde doğruyoruz tavaya atıp zeytinyağı ve tereyağı ile iyice kavuruyoruz.
  • Bir diğer tavada yazdan hazırladığımız domates sosunu ısıtıyoruz içine salça da ekleyip bir güzel kavuruyoruz.
  • Eğer domates sosu yoksa 1 adet domatesi rendeliyoruz sarımsak, soğan ve salça ile kavurarak güzel bir sos yapıyoruz.
  • Salça arzuya kalmış ben salça tadını seviyorum. Hemen yoğurdumuzu sarımsak ekleyip az suyla açıyoruz.
  • Tabağımıza önce kızartıp fazla yağını çektirdiğimiz patatesleri, üzerine yoğurt, et ve sosunu ekleyerek mükemmel bir çökertme kebabı elde ediyoruz.
  • Afiyet şeker olsun efendim lezzetine doyum olmayan kebabımız hazırdır.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!