Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13476 Tarif
Çocuk
363 Tarif
Çorba
1174 Tarif
Diyet
4369 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2148 Tarif
Hafif Yemekler
52 Tarif
İçecek
1379 Tarif
Pratik Yemek
4667 Tarif
Salata ve Meze
1167 Tarif
Sos
452 Tarif
Tatlı
8263 Tarif
Yöresel
1939 Tarif
Popüler Tarifler
Kuşkonmaz Turşusu
Küt Böreği
Anasayfa
Tarifler
Sizden Et Yemekleri
Haşlama Etli Çökertme Kebabı
Haşlama Etli Çökertme Kebabı
Betül Kara
13 Şubat 2021
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
10 dakika
Kaç Kişilik:
1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Haşhaşlı Poğaça
Krem Şantili Kurabiye
Limonlu Çatlak Kurabiye
Yumurtasız kurabiye
Patates Oturtma
Elmas Kurabiye
Bal Hakkında Doğru Bilinen 5 Yanlış
Conrad İstanbul Bosphorus'a Yeni Executive Chef
Safran Nedir, Faydaları Nelerdir?
Makarna Sosları: Farklı ve Kolay 16 Nefis Makarna Sosu Tarifleri
Dünyada En Çok Çikolata Tüketen 10 Ülke
Çilek Reçeli Yapmak İçin Bilmeniz Gereken 5 Püf Noktası
Haşlama Etli Çökertme Kebabı için
Malzemeler
🍴 100-150 gr haşlanmış et
🍴 3-4 adet küçük boy patates
🍴 4 yemek kaşığı domates sosu
🍴 1 tatlı kaşığı salça
🍴 kızartmak için sıvıyağ
🍴 1 yemek kaşığı tereyağı
🍴 Tuz, karabiber, kimyon
🍴 1 diş sarımsak
🍴 3 yemek kaşığı yoğurt
Haşlama Etli Çökertme Kebabı
Nasıl Yapılır
Öncelikle patatesleri soyuyoruz ve kibrit çöpü gibi ince kesiyoruz sonra hepsini suya koyup nişastasından arındırıyoruz.
Kuruması için ben salata kurutucu ile çevirdim çok pratik oldu.
Ve kızgın yağda kızarmaya bırakıyoruz. Kıtır kıtır patatesler elde ediyoruz.
Diğer tarafta erlerimizi jülyen şekilde doğruyoruz tavaya atıp zeytinyağı ve tereyağı ile iyice kavuruyoruz.
Bir diğer tavada yazdan hazırladığımız domates sosunu ısıtıyoruz içine salça da ekleyip bir güzel kavuruyoruz.
Eğer domates sosu yoksa 1 adet domatesi rendeliyoruz sarımsak, soğan ve salça ile kavurarak güzel bir sos yapıyoruz.
Salça arzuya kalmış ben salça tadını seviyorum. Hemen yoğurdumuzu sarımsak ekleyip az suyla açıyoruz.
Tabağımıza önce kızartıp fazla yağını çektirdiğimiz patatesleri, üzerine yoğurt, et ve sosunu ekleyerek mükemmel bir çökertme kebabı elde ediyoruz.
Afiyet şeker olsun efendim lezzetine doyum olmayan kebabımız hazırdır.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Kebap Tarifleri
Sizden Lezzetler
Sizden Et Yemekleri
Et Tarifleri
Yöresel Tarifler
Yorumlar
Benzer Tarifler
Et Yemeği Tarifleri
115 Dakika
Rezeneli Etli Portakallı Pirinç Salatası
Promedia
Et Yemeği Tarifleri
80 Dakika
Köfteli Güveç
yemekrecetem
Et Yemeği Tarifleri
55 Dakika
Malatya Kebap
Hakan_44
Et Yemeği Tarifleri
45 Dakika
İslim Kebabı
Healtyfood
Et Yemeği Tarifleri
60 Dakika
Kajun Baharatlı Tavuk
evrimtugce
Et Yemeği Tarifleri
19 Dakika
İncik
ChefMahmutCayli
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Teşekkür ederiz.