ANASAYFA TARİFLER SİZDEN ET YEMEKLERİ FIRINDA ÇITIR TAVUK

Fırında Çıtır Tavuk

Fırında Çıtır Tavuk

Hem çok lezzetli, hem de aşırı sağlıklı bir tarif, bayılacağınıza ve sık sık yapacağınıza eminim!

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

elayladiyet ❤️
14 Tarif       7 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırında Çıtır Tavuk Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg tavuk 
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz, toz biber, köri baharatı
  • 3 yemek kaşığı yağ (tavuk yağsızsa) 
  • Galeta unu

Fırında Çıtır Tavuk Nasıl Yapılır?

  • Sarımsakları rendeleyin ve galeta unu hariç tüm malzemeleri derin bir kapta karıştırın, üzerini kapatarak buzdolabında birkaç saat dinlendirin.
  • Galeta ununu yağsız tavada hafif renk değiştirene kadar kavurun.
  • Tavukları galeta ununa bulayarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  • Önceden 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!