Fırında Çıtır Tavuk

23 Haziran 2021 tarihinde güncellendi.
Fırında Çıtır Tavuk

Hem çok lezzetli, hem de aşırı sağlıklı bir tarif, bayılacağınıza ve sık sık yapacağınıza eminim!

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 6 Kişi Kaydetti
Fırında Çıtır Tavuk için

Malzemeler

  • 1 kg tavuk 
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz, toz biber, köri baharatı
  • 3 yemek kaşığı yağ (tavuk yağsızsa) 
  • Galeta unu
Fırında Çıtır Tavuk

Nasıl Yapılır

  1. Sarımsakları rendeleyin ve galeta unu hariç tüm malzemeleri derin bir kapta karıştırın, üzerini kapatarak buzdolabında birkaç saat dinlendirin.
  2. Galeta ununu yağsız tavada hafif renk değiştirene kadar kavurun.
  3. Tavukları galeta ununa bulayarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  4. Önceden 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo