ANASAYFA TARİFLER SİZDEN ET YEMEKLERİ DÖKÜM TAVADA KIZARMIŞ TAVUK

Döküm Tavada Kızarmış Tavuk

Döküm Tavada Kızarmış Tavuk

Nefis, bol soslu kızarmış tavuk 👌

Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

53 Tarif       11 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Döküm Tavada Kızarmış Tavuk Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg  tavuk pirzola

Sos İçin:

  • Kajun Baharatı
  • Pul Biber
  • Tavuk Baharatı
  • 3 Diş Sarımsak
  • 1 Adet Kuru Soğan
  • 1 Yemek Kaşığı Salça
  • Sıvı Yağ
  • Tuz

Döküm Tavada Kızarmış Tavuk Nasıl Yapılır?

  • Kuru soğan ve sarımsak rendelenir. 
  • Bir kaba tavuk pirzola ve tüm malzemeler koyulur. (Baharatları damak zevkine göre ayarlayabilirsiniz.)
  • Tüm malzemeler karıştırılır, üzeri streç film ya da kapakla kapatılır,3-4 saat dolapta dinlendirilir. 
  • Döküm tavaya sıvıyağ koyulur.
  • Sıvıyağ kızınca tavuklar koyulur ve arkalı önlü pişirilir. 
  • Servis tabağına alınır. Ilık servis edilir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!