Biberli Et Sote

Biberli Et Sote
25 Ağustos 2022

Lokum kıvamında bir et sote. Güzelce marine edilmiş, lezzetli bir yemek.


Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Biberli Et Sote için

Malzemeler

Marine ve hazırlama malzemeleri:

  • 400 gram et
  • 3 kapya biber
  • 3 çarliston biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kuru soğan
  • 1 su bardağı süt
  • Sıvı yağ

Pişirme malzemeleri:

  • 2 defne yaprağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Biberli Et Sote

Nasıl Yapılır

  1. 400 gram jülyen doğranmış etimizi yıkayıp duruluyoruz.
  2. 2 diş sarımsak, 1 bardak süt ve sıvı yağı çırpıyoruz.
  3. Etleri, marine etmek için çırptığımız süt ile karıştırıyoruz. Geceden veya minimum 3-4 saat buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz.
  4. Biberler ile soğanı sotelemek için hazırlıyoruz.
  5. Marinesinden süzerek aldığımız etler ile iki defne yaprağını (elimizle parçalayarak) tavaya ekliyoruz.
  6. Et suyunu çekene kadar, kapağı kapalı (ara ara karıştırarak ) ilk 5 dakika yüksek daha sonra kısık ateşte pişiriyoruz.
  7. Suyunu çektikten sonra 1 yemek kaşığı yağ ile (etten yağ çıkmazsa) tuz ve baharatlar atılarak 4-6 dakika kavuruyoruz.
  8. Et piştikten sonra kapağı kapalı olarak beklemeye alıyoruz. Ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile hazırlamış olduğumuz biber ve soğanları soteliyoruz.
  9. Biberler kendini salıp istediğiniz pişme kıvamına geldikten sonra et ile karıştırılır.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo