ANASAYFA TARİFLER SİZDEN ET YEMEKLERİ BİBERLİ ET SOTE

Biberli Et Sote

Biberli Et Sote

Lokum kıvamında bir et sote. Güzelce marine edilmiş, lezzetli bir yemek.


Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

8 Tarif       2 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Biberli Et Sote Tarifi İçin malzemeler

Marine ve hazırlama malzemeleri:

  • 400 gram et
  • 3 kapya biber
  • 3 çarliston biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kuru soğan
  • 1 su bardağı süt
  • Sıvı yağ

Pişirme malzemeleri:

  • 2 defne yaprağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Biberli Et Sote Nasıl Yapılır?

  • 400 gram jülyen doğranmış etimizi yıkayıp duruluyoruz.
  • 2 diş sarımsak, 1 bardak süt ve sıvı yağı çırpıyoruz.
  • Etleri, marine etmek için çırptığımız süt ile karıştırıyoruz. Geceden veya minimum 3-4 saat buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz.
  • Biberler ile soğanı sotelemek için hazırlıyoruz.
  • Marinesinden süzerek aldığımız etler ile iki defne yaprağını (elimizle parçalayarak) tavaya ekliyoruz.
  • Et suyunu çekene kadar, kapağı kapalı (ara ara karıştırarak ) ilk 5 dakika yüksek daha sonra kısık ateşte pişiriyoruz.
  • Suyunu çektikten sonra 1 yemek kaşığı yağ ile (etten yağ çıkmazsa) tuz ve baharatlar atılarak 4-6 dakika kavuruyoruz.
  • Et piştikten sonra kapağı kapalı olarak beklemeye alıyoruz. Ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile hazırlamış olduğumuz biber ve soğanları soteliyoruz.
  • Biberler kendini salıp istediğiniz pişme kıvamına geldikten sonra et ile karıştırılır.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!