ANASAYFA TARİFLER SİZDEN ET YEMEKLERİ AHTAPOT

Ahtapot

Ahtapot ( Başlangıc )

Denizden babam çıksa yerim diyenler, mutlaka bunu da denemeli 👨🏻‍🍳

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

2 dakika

26 Tarif       8 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ahtapot Tarifi İçin malzemeler

  • 2-3 kg boyutunda 1 tam ahtapot
  • Kırmızı şarap
  • Defne yaprağı
  • Limon
  • Sirke
  • Havuç
  • Kereviz sapı
  • Soğan 
  • Dolmalık biber
  • Zeytinyağı
  • Kekik

Ahtapot Nasıl Yapılır?

  • Bir tencereye su koyun ve kaynatın. Kaynayan suya bütün malzemeleri azar azar atalım.
  • Yaklaşık 2 saat sonra ahtapotları kontrol edelim. Eğer yumuşadıysa hemen buzlu suya alalım.
  • Soğuyan ahtapotların bacak kısımlarını kullanacağımız için, kafaya kadar olan kısmını makas yardımıyla kesip alalım.
  • Dilerseniz, kafasından ahtapot dolması yapabilirsiniz.
  • Izgara yardımıyla bacaklarını zeytinyağında pişirelim. Izgarada piştiği sürece, sürekli zeytinyağı ile yağlayalım.
  • Servis tabağına alıp salata ile birlikte servis edelim. Üzerine kekik ve zeytinyağı dökmeyi unutmayın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!