Ahtapot

Denizden babam çıksa yerim diyenler, mutlaka bunu da denemeli 👨🏻🍳
Kaç
Kişilik
1 kişilik
Hazırlama
Süresi
10 dakika
Pişirme
Süresi
2 dakika

Ahtapot Tarifi İçin malzemeler
- 2-3 kg boyutunda 1 tam ahtapot
- Kırmızı şarap
- Defne yaprağı
- Limon
- Sirke
- Havuç
- Kereviz sapı
- Soğan
- Dolmalık biber
- Zeytinyağı
- Kekik
Ahtapot Nasıl Yapılır?
- Bir tencereye su koyun ve kaynatın. Kaynayan suya bütün malzemeleri azar azar atalım.
- Yaklaşık 2 saat sonra ahtapotları kontrol edelim. Eğer yumuşadıysa hemen buzlu suya alalım.
- Soğuyan ahtapotların bacak kısımlarını kullanacağımız için, kafaya kadar olan kısmını makas yardımıyla kesip alalım.
- Dilerseniz, kafasından ahtapot dolması yapabilirsiniz.
- Izgara yardımıyla bacaklarını zeytinyağında pişirelim. Izgarada piştiği sürece, sürekli zeytinyağı ile yağlayalım.
- Servis tabağına alıp salata ile birlikte servis edelim. Üzerine kekik ve zeytinyağı dökmeyi unutmayın. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR