ANASAYFA TARİFLER SİZDEN ÇORBA TARİFLERİ ANALI KIZLI ÇORBA

Analı Kızlı Çorba

Analı Kızlı Çorba

Nefis mi nefis bir çorba tarifi paylaşıyorum şimdi sizlerle.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

2 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

11 Tarif       3 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Analı Kızlı Çorba Tarifi İçin malzemeler

Bulgur için:

  • 2 su bardağı bulgur
  • 1 su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı un
  • 1 tane yumurta
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Karabiber
  • Tuz

Islatmak için:

  • Sıcak su

İç harç için:

  • 300 Gr orta yağlı kıyma
  • 3 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı tuz

Çorbası için:

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 300 Gr kuş başı et
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 limonun suyu

Analı Kızlı Çorba Nasıl Yapılır?

  • Bulgur ve irmiği birlikte karıştırıp üzerini biraz geçene kadar sıcak su ekleyelim.
  • Bulgur şişene kadar kapağını kapatıp bekletelim. Bu sırada iç harç için kıymayı tavaya alıp kendi yağında kavuralım.
  • Sonra küp doğranmış soğanı ve yağları ilave edip soğan kavrulana kadar pişirelim.
  • En son baharatları ekleyip karıştıralım ve ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  • Bulgur hazır olunca diğer malzemeleri ekleyip iyice yoğuralım ve ana köfteler için hamurdan ufak bezeler alıp içli köfte gibi hazırlayalım.
  • İçine iç harç koyup kapatalım ve büyük olmamasına dikkat edin. Hamurun 3 te birini kızlar için ayırıp misket büyüklüğünde yuvarlayın.
  • Çorba için nohut ve eti tuz ekleyip düdüklüde haşlayın. Çorba için tencereye küp doğranmış soğan koyup yağda pembeleşene kadar kavurun.
  • Salça ekleyip oda kavrulur daha sonra kuru naneyi ekleyip tekrar kavurun.
  • Nohut ve eti de ekleyin limon suyunu ve et suyunu da ilave edin su kaynamaya başlayınca köfteleri ekleyin köfteler suyun yüzeyine çıkınca pişmiş demektir.
  • Ocaktan alabilirsiniz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!