Analı Kızlı Çorba

Nefis mi nefis bir çorba tarifi paylaşıyorum şimdi sizlerle.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
2 dakika
Pişirme
Süresi
1 saat

Analı Kızlı Çorba Tarifi İçin malzemeler
Bulgur için:
- 2 su bardağı bulgur
- 1 su bardağı irmik
- Yarım su bardağı un
- 1 tane yumurta
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Karabiber
- Tuz
Islatmak için:
- Sıcak su
İç harç için:
- 300 Gr orta yağlı kıyma
- 3 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı tuz
Çorbası için:
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 300 Gr kuş başı et
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 limonun suyu
Analı Kızlı Çorba Nasıl Yapılır?
- Bulgur ve irmiği birlikte karıştırıp üzerini biraz geçene kadar sıcak su ekleyelim.
- Bulgur şişene kadar kapağını kapatıp bekletelim. Bu sırada iç harç için kıymayı tavaya alıp kendi yağında kavuralım.
- Sonra küp doğranmış soğanı ve yağları ilave edip soğan kavrulana kadar pişirelim.
- En son baharatları ekleyip karıştıralım ve ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Bulgur hazır olunca diğer malzemeleri ekleyip iyice yoğuralım ve ana köfteler için hamurdan ufak bezeler alıp içli köfte gibi hazırlayalım.
- İçine iç harç koyup kapatalım ve büyük olmamasına dikkat edin. Hamurun 3 te birini kızlar için ayırıp misket büyüklüğünde yuvarlayın.
- Çorba için nohut ve eti tuz ekleyip düdüklüde haşlayın. Çorba için tencereye küp doğranmış soğan koyup yağda pembeleşene kadar kavurun.
- Salça ekleyip oda kavrulur daha sonra kuru naneyi ekleyip tekrar kavurun.
- Nohut ve eti de ekleyin limon suyunu ve et suyunu da ilave edin su kaynamaya başlayınca köfteleri ekleyin köfteler suyun yüzeyine çıkınca pişmiş demektir.
- Ocaktan alabilirsiniz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR