ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR ZEYTİNYAĞLI YAZ TÜRLÜSÜ

ZEYTİNYAĞLI YAZ TÜRLÜSÜ

Zeytinyağlı yaz türlüsü
4 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinyağlı yaz türlüsü tarifi için malzemeler
  • 75 ml zeytinyağı 
  • 250 g arpacık soğan 
  • 2 diş sarımsak  
  • 250 g doğranmış domates 
  • 1 sarı biber 
  • 1 kırmızı biber 
  • 2 kabak 
  • 2 patlıcan 
  • 1 çay bardağı bezelye 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 tatlı kaşığı pul biber 
  • 1 su bardağı su 
  • Yarım limonun suyu 

Üzeri için

  • Kıyılmış maydanoz
Zeytinyağlı yaz türlüsü Nasıl Yapılır

  • Zeytinyağını tencereye alın. Soğan ve sarımsakları ilave edip hafif soteleyin. Soğanlar pembeleşince, kabukları soyulmuş küp doğranmış domates, küp doğranmış sebzeler, bezelye, tuz ve kırmızı pul biberi ilave edin.
  • Su ve limon suyunu da ekleyin. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzerine kıyılmış maydanoz serperek ılık servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!