ANASAYFA TARİFLER ZEYTİNYAĞLI YEMEK TARİFLERİ ZEYTİNYAĞLI SEBZELİ ENGİNAR DOLMASI

Zeytinyağlı Sebzeli Enginar Dolması

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinyağlı Sebzeli Enginar Dolması Tarifi İçin malzemeler

  • 6 enginar
  • 10 arpacık soğan
  • 2 havuç
  • 2 patates
  • 6 çorba kaşığı iç bezelye
  • 150 gr iç bakla
  • Yarım demet dereotu
  • 1 limonun suyu
  • 2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz

Zeytinyağlı Sebzeli Enginar Dolması Nasıl Yapılır?

Enginarları temizleyip yıkayın ve kararmaması için yarım limonlu suda bekletin. Soğanları soyun. Havuçları temizleyip küp şeklinde doğrayın. Patatesleri soyup küp doğrayın. Dereotunu temizleyip doğrayın.
Bakla ve bezelyeleri ayrı kaplarda hafif haşlayıp süzün. Zeytinyağının yarısını tavada ısıtıp soğanları kavurun.
Enginarları tencereye yan yana dizin. Sırasıyla bakla, bezelye, patates ve soğanı enginarların içlerine paylaştırın. Kenarından sıcak suyu ilave edin. Kalan zeytinyağı, tuz, limon suyu ve şekeri ekleyip enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Servis tabağına alıp dereotu ile süsleyin ve soğuyunca servis yapın.

Afiyet olsun.

Dilerseniz, diyet listelerinin baş tacı olan sebzeli zeytinyağlı enginar tarifine de göz atabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!